Volgend jaar naar onze school?

Oudste kleuters c (OKc)

Op de laatste schooldag trokken we naar buiten. Juf Nancy van Leersteun is altijd met veel plezier naar onze klas gekomen en met de vakantie in zicht, wou ze graag iedereen trakteren op een wafeltje. Dank je wel, juf Nancy. Wij zagen je ook altijd graag komen naar onze klas. Op onze wandeling kwamen we ook een leuk pleintje en enkele bekende huizen tegen. Tijd om even halt te houden en een spelletje te spelen. In de namiddag spraken we af met de kinderen van juf Cindy om samen te genieten van een welverdiend aperitiefje. We brachten samen een toast uit op elkaar, op de vriendschap en op de start van een mooie zomervakantie. En tot slot, poseerden we nog eens samen voor de laatste klasfoto. Dag lieve vriendjes allemaal! Heel fijne vakantie! 

In het allerlaatste thema van dit schooljaar, gingen we aan het spel met cijfers en letters. We luisterden naar het verhaal van 'Het letterwinkeltje' en leerden een liedje over opa Brom en zijn letters. Met duploblokken bouwden we letters na, waarmee we ook woorden konden maken. We speelden ook een letterdobbelspel. Wie als eerste alle letters op zijn blad bij elkaar kon dobbelen, was de winnaar. In de boekenhoek konden we allerlei cijfer- en letterboeken inkijken. We gebruikten de vormen van de cijfers om cijfermannetjes te knutselen. Iedereen kon hier creatief zijn om eigen ideeën vorm en kleur te geven. We speelden het bingo cijfer – draairad en maakten een letterpuzzel naar keuze. We exploreerden lettervormen in de zandtafel en versierden letter-en cijfervormen met speciale stiften. Op de IPad speelden we met de app 1,2,3 YumYum numbers. In deze app draait het om het oefenen met het schrijven van cijfers. We deden ook nog eens aan contractwerk en maakten enkele voorbereidende lees-, schrijf- en rekenoefeningen. Nu zijn we helemaal klaar om het schooljaar mooi af te sluiten.  

Flore wordt 6 jaar in de zomervakantie. Daarom mocht ze als laatste jarige van de klas, plaats nemen op onze verjaardagstoel. Op onze verjaardagpagina koos zij voor het liedje ‘Happy Birthday!!!! feat. Hippo and Dog.’ (https://youtu.be/NT1ABQcoURk). Daarna ging de verjaardagdoos open en de kaarsjes en het vuurwerkstokje mochten branden. De verjaardagcommissie, bestaande uit twee vriendjes van de klas, zorgde voor een verrassing. Speciaal voor Flore nodigden ze iedereen nog eens uit om te dansen op de grote hit in onze klas ‘Europapa‘. Wie eerst nog wat aarzelend toekeek, werd al snel overtuigd om mee te doen en de dansbenen los te gooien. Tijdens het ‘spotlightmoment’ vertelde Flore vol trots over haar favoriete speeltjes en spulletjes. Tot slot trakteerde ze iedereen nog op snoepjes. Wat een leuk feestje. En omdat het de allerlaatste keer is, doen we er nog wat extra (dans)foto's bij. Proficiat Flore!

Vele miljoenen jaren geleden en nog voor er mensen op de aarde rondliepen, regeerden de dinosaurussen over de wereld. Sommige waren niet groter dan een kip, andere nog groter dan drie stadsbussen achter elkaar. Van kniehoog tot hemelhoog waren de dinosaurussen miljoenen jaren lang de baas op aarde. 
De dino’s inspireerden ons tot het maken van een knutselwerk naar keuze: dino met kartonnen bordje of een dinoschilderij of een vliegend reptiel met een rol. 
In de hoekjes bouwden we een dinomuseum, speelden we met dino’s in een dinolandschap, bouwden we hemelhoge huizen en maakten we dino – puzzels. 
We leerden enkele moeilijke namen van dinosaurussen kennen via een liedje maar ook via de talrijke dino’s die we meebrachten naar de klas. We spreken nu met het grootste gemak van een Brachiosaurus, een Triceratops, een Diplodocus, een Tyrannosaurus rex, een Velociraptor, ... 
Wie wou kon ook een dino schilderen met waterverf, een dino knutselen met playmais, een dinoskelet puzzelen of een dino – dobbelspel spelen. 
We maakten ook kennis met ‘echte botten’ en leerden het werk van de paleontologen kennen. We kunnen nu het verhaal  ‘van dino tot fossiel’ en ‘van bot tot skelet in het museum’ perfect ordenen.  

Lente wordt 6 jaar in de zomervakantie. Daarom mocht ze nu al plaats nemen op onze verjaardagstoel. Op onze verjaardagpagina koos zij voor het liedje ‘Minion Happy Birthday’ (https://youtu.be/4vLyqzOr14g). Daarna ging de verjaardagdoos open en de kaarsjes en het vuurwerkstokje mochten branden. Omdat Lente onze klas voor een tijdje verlaat, bracht iedereen van onze groep een individuele wens uit voor Lente. We wensen Lente de komende weken een leuke, gelukkige tijd toe met veel ‘unicorns’ en we hopen om haar snel terug te zien in het nieuwe schooljaar. Tot slot trakteerde Lente iedereen nog op snoepjes. Wat een leuk feestje. Proficiat Lente!

'Ridders en prinsessen
Durf jij door de poorten te gaan?
De draak Fonsie, en zijn vriendjes wensen jullie een onvergetelijk bezoek toe in ons speeldorp!'

​Zo werden we vandaag uitgenodigd om een prins- en prinsessenheerlijke dag te beleven in speeldorp 'Kids Kingdom' te Rumbeke. En op zo'n druilerige dag als vandaag, konden we nergens beter zijn dan in deze mooi ingeklede speelzaal waar zoveel te beleven viel. 

Sep werd 6 jaar en mocht plaats nemen op de verjaardagstoel. Op onze verjaardagpagina koos hij voor het liedje 'Pianistmuizen spelen het Happy Birthday-lied op de piano!' (https://youtu.be/Xk2RnmWh2UQ). Daarna ging de verjaardagdoos open en de kaarsjes en het vuurwerkstokje mochten branden. De verjaardagcommissie, bestaande uit twee vriendjes van de klas, zorgde voor een verrassing. Speciaal voor Sep nodigden ze iedereen uit voor de dans op het liedje ‘Europapa‘. Tijdens het ‘spotlightmoment’ presenteerde Sep vol trots enkele van zijn favoriete speeltjes en persoonlijke spulletjes. Tot slot trakteerde hij iedereen nog op een snoepje en een chipje. Wat een leuk feestje. Proficiat Sep!