Volgend jaar naar onze school?

Thema: Blij uit het ei ... ik ben een dino!

Vele miljoenen jaren geleden en nog voor er mensen op de aarde rondliepen, regeerden de dinosaurussen over de wereld. Sommige waren niet groter dan een kip, andere nog groter dan drie stadsbussen achter elkaar. Van kniehoog tot hemelhoog waren de dinosaurussen miljoenen jaren lang de baas op aarde. 
De dino’s inspireerden ons tot het maken van een knutselwerk naar keuze: dino met kartonnen bordje of een dinoschilderij of een vliegend reptiel met een rol. 
In de hoekjes bouwden we een dinomuseum, speelden we met dino’s in een dinolandschap, bouwden we hemelhoge huizen en maakten we dino – puzzels. 
We leerden enkele moeilijke namen van dinosaurussen kennen via een liedje maar ook via de talrijke dino’s die we meebrachten naar de klas. We spreken nu met het grootste gemak van een Brachiosaurus, een Triceratops, een Diplodocus, een Tyrannosaurus rex, een Velociraptor, ... 
Wie wou kon ook een dino schilderen met waterverf, een dino knutselen met playmais, een dinoskelet puzzelen of een dino – dobbelspel spelen. 
We maakten ook kennis met ‘echte botten’ en leerden het werk van de paleontologen kennen. We kunnen nu het verhaal  ‘van dino tot fossiel’ en ‘van bot tot skelet in het museum’ perfect ordenen.  
De vleeseters onder de dino’s waren heel vraatzuchtig en hadden vlijmscherpe tanden. De planteneters waren de grootste schepsels die ooit op aarde hebben rondgelopen. Het verschil tussen vleeseters en planteneters leerden we heel goed kennen tijdens een poppenspel. We leerden in dit thema ook de letter ‘d’ van dino beter kennen en maakten daar een oefening op. En tijdens een droog moment, trokken we naar buiten om het tikspel van ‘Ruigtand’, de gevaarlijke Tyrannosaurus Rex, te spelen. Aan de tijd van de dino's kwam onverwachts een einde toen een meteoriet insloeg. Wij hadden ons thema graag beëindigd met een spectaculaire vulkaanuitbarsting maar onze vulkaan werkte niet echt goed. De uitbarsting was veel kleiner dan gehoopt. Desondanks was dit een heel leuk en boeiend thema. 

dino