Volgend jaar naar onze school?

Thema 'De krijtjes staken' - deel 2

Tijdens het tweede deel van het ‘kleurenthema’ werkten we onze knutselwerkjes af. De eenhoorns kregen mooie manen en een hoorn, de potloden kregen extra cachet met een stempeltje fluoverf, armen en een leuk gezichtje.

Kleur, de droom van elke kunstenaar. Ook wij gingen in de schilderhoek aan het werk om als echte kunstenaars bezig te zijn met kleur. 

We speelden ook enkele spellen: Het knappe kunstenaarsspel (een dobbelstel met tekenopdrachten), Colo Rolo (een spannende kleurendobbelsteenrace met auto's), spel met de logi - blokken en logi – leggers (om figuren na te leggen met kleuren en vormen) en Color Addict Kids (een kaarten aflegspel met kleuren en vormen). 

Tijdens de godsdienstmomentjes luisterden we naar het mooie verhaal van Noah, de ark en de regenboog. Aansluitend speelden we rollenspel met de ark en de dieren of kleurden we een kleurplaat in. 

Miertje Maniertje leerde ons een nieuw getal. Na de 1 komt de 2. We beleefden het getal 2 via bewegen, tellen met de telblokjes en prikken met zijdepapiertjes. 

De letter Kk van krijtjes en kleuren, leerden we beter kennen dankzij Mickey en de letterbomen. 

We konden ook tovertekenen op zwart, magisch papier. Zo leuk om te ontdekken dat de kleuren tevoorschijn komen. 

We luisterden naar het verhaal van Louis, de kameleon. Hij wist helemaal niet dat hij van kleur kon veranderen. Wie wou kon, na het verhaal, een kameleonwerkje maken met wasco en een splitpen.  

En we eindigden dit thema met een activiteit rond gevoelens. Aan de gezichten van de krijtjes kon je goed zien hoe ze zich voelden. We probeerden ons in te leven in de verschillende gevoelens en stapten in de ‘gevoelens - bus’. Wie in deze bijzondere bus stapt, neemt het gevoel over van de chauffeur. Soms blij maar ook verdrietig, boos, verlegen of verliefd. (Met dank aan de kleuterfotograaf voor het nemen van foto’s). Het was fijn om de wereld van de kleuren te verkennen. En volgende week blijven enkele kleuren nog altijd boeien in een thema over … de herfst met zijn mooie herfstkleuren. 

kleuren