Volgend jaar naar onze school?

De eerste week in de uiltjesklas

De eerste schoolweek zit erop en we zijn goed gestart. En wat hebben we al veel kunnen spelen en werken in de klas. 

  • We leerden de ‘Busy Boxes’ kennen. Busy Boxes zijn kleine doosjes gevuld met verschillende materialen. We kunnen hier ’s morgens zelfstandig mee spelen tot alle vriendjes in de klas zijn en onze klasdag ‘echt’ kan beginnen. 

  • Afspraken zijn belangrijk in een kleuterklas. We dachten samen na over wat we wel en niet fijn vinden in de klas en maakten klasafspraken om het schooljaar goed in te vliegen. We willen een klas waarin iedereen zich thuis voelt. 

  • In de hoekjes konden we vrij kleuren of kleuren volgens een stappenplan, spelen met de kinderopvang van Playmobil, de zandbak exploreren, kettingen rijgen, puzzelen in de puzzelhoek of aan de computer, boetseren met de plasticine, bouwen en construeren, spelen in het poppenhuis en een bordspel spelen ‘Het lichaam’. 

  • We kregen ook enkele taakjes zoals het kleuren van een naamkaartje voor de kapstok in de gang, het schilderen en versieren van onze verjaardagkroon, het leren tekenen van ons eigen symbooltje en het spelen van een dobbelspel onder begeleiding 'De deuren van de school gaan open'. 

  • Aan de hand van het verhaal van Bieke vertelden we allemaal over onze vakantie. Net als Bieke gingen we kamperen of een dagje naar zee, logeren bij opa en oma of op uitstap naar de speeltuin of het pretpark, …. Wat hebben we veel mooie vakantieherinneringen! 

  • Tijdens de godsdienstmomentjes luisterden we naar het verhaal van Jules die een vriend maakte op vakantie. Wij hebben ook veel vrienden en tekenden onze beste vriend op een kaartje. Dat Jezus ook veel vrienden maakte, hoorden we in het Bijbelverhaal ‘Jezus nodigt de vissers uit, zijn vrienden.’ Vriendschap is fijn! 

  • En om de week af te ronden hielden we met alle kleuters van onze school een fruit- en groentereceptie in de grote tent. Die stond helemaal in het teken van ons jaarthema ‘Fit en gezond het jaar rond’. 

We kunnen terugblikken op een mooie eerste schoolweek. Proficiat aan alle kinderen om samen 'klas' te maken!

 

eerste week