Volgend jaar naar onze school?

Tweede leerjaar a

Traditie in het tweede leerjaar:

Ook al zijn we dit schooljaar zoveel gegroeid, we zijn nog steeds kinderen die enorm veel plezier kunnen (en mogen) hebben in het zand.

Geniet nog na van deze mooie momenten en ik wens m'n zonnetjes een geweldige zomervakantie toe.

Geniet! En vergeet niet dat jullie nog steeds echt kind mogen zijn. Later nog tijd genoeg om 'groot' te moeten zijn... 😉🌞

 

Tijdens atelier verdiepten we ons in de passie van Panamarenko: Zijn droom om te vliegen begon toen hij de mythologische figuur Icarus leerde kennen. Ondanks de waarschuwing van Daedalus ontsnapte hij uit het labyrint met een houten raamwerk die vleugels voorstelden. We beschouwden na de werken van Panamarenko ook verschillende ruimtetuigen: raketten, satellieten, ufo's,... We mochten in groep ook een ruimtetuig maken! Eerst maakten we een schets. Uit deze materialen konden we kiezen: (rib)karton, touw, satéstokjes, tandenstokers, elastiekjes, splitpennen, vindmateriaal, zilverpapier, ballonnen,.... Voor de techniek spraken we af: Er wordt geen lijm of plakband gebruikt. Alles past in elkaar door bepaalde technieken te gebruiken: vastmaken van elastiekjes, aan elkaar verbinden met satéstokjes of tandenstokers, gleuven in het karton maken zodat je twee delen in elkaar kan schuiven, met splitpennen kan je kartonnen vlakken aan elkaar bevestigen, gaatjes in karton maken en touw erdoor,… Nietjes mochten ook gebruikt worden, op voorwaarde dat er nog een andere techniek gebruikt werd om onderdelen aan elkaar te bevestigen. Als afwerking gebruikten de leerlingen vindmateriaal, rietjes,… Als laatste konden we trots ons werk voorstellen. Kijk eens naar deze mooie creaties:

Enkele sfeerbeelden van één van onze hoekenwerken:

  • Rekenhoek met Maalo (Uno met de maaltafels!)
  • Schrijfhoek met lessen uit Karakter
  • Spreekhoek: telefoongesprekjes met 'echte' telefoons (als voorbereiding voor onze spreekproef)
  • Computerhoek: leren oefenen om zelfstandig in te loggen op Bingel
  • Nog een sfeerbeeldje van een meetles

 

Tijdens de Jeugdboekenmaand knutselden we boekenleggers om die te verkopen voor het goede doel: Broederlijk Delen. We maakten zelf affiches om reclame te maken en bepaalden daarop de plaats, het tijdstip en prijs voor één boekenlegger. We kozen elk voor een taakje: de tafel dragen naar onze verkoopplaats, voor het mandje met alle boekenleggers zorgen, het gelddoosje bewaren, reclame maken (het scandeerde "Boekenleggers te koop voor €1, voor het goede doel!"), geld aannemen en zorgen voor de affiches. De verkoop was een succes: €54,35! Op vrijdagvoormiddag zetten we ons beste beentje voor tijdens de sponsorloop. Iedereen spande zich geweldig in en zo zamelden we nog meer centjes in. Knap meegewerkt iedereen!

We verdienden 27 stralende hartjes. Vorige keer kozen we voor een schooldag in pyjama, nu stemden we voor een klein aperitiefje. Drie gezonde hapjes, drie soorten chipjes en puur appelsap. We maakten in groepjes alles zelf klaar: groentjes snijden, bekers tellen, tellen wie water wou, appelsap schenken, stoelen plaatsen, chipjes verdelen in de potten, afwassen,... Wat een gezellig momentje was dat. En meer dan verdiend!