Manon werd 5 jaar en mocht plaats nemen op de verjaardagstoel. Op onze verjaardagpagina koos ze voor het liedje ‘African Ants Congratulations’ (https://youtu.be/_HZ4W1KONRo). Daarna ging de verjaardagdoos open en de kaarsjes mochten branden. Uiltjes vriend, pratende ooievaar, kwam ook langs om de jarige te feliciteren. Deze gekke vogel praat de jarige na terwijl hij coole dansmoves maakt. De verjaardagcommissie, bestaande uit twee vriendjes van de klas, zorgde voor de verrassingsact. Speciaal voor Manon voerden ze enkele moeilijke pasjes uit op de bank en zongen ze een liedje. Tijdens het ‘spotlightmoment’ presenteerde Manon vol trots een mooie foto, haar lichtje en haar lievelingsspelletje. Tot slot trakteerde ze iedereen nog op popcorn. Wat een leuk feestje. Proficiat Manon!
Tijdens het Sinterklaasthema zochten we dagelijks een verstopt Spiekpietje op de speelplaats. Het gevonden Pietje had een QR code en kondigde het onderwerp van de dag aan. Op de 1e dag vonden we een boek. Via een brief nodigde Sint ons uit om het boek te vullen met mooie tekeningen en kleurplaten met een cijfercode.
In de klas viel er van alles te beleven:
- verkleden in het Sint en Piet – hoekje
- de lengte van een schoorsteen opmeten met meetstaafjes
- rollenspel met de grote boot
- een Piet – snoepblik knutselen
- pepernoten rollen, koekjes bakken of onze naam maken met plasticine
- Sint – spelletjes spelen of puzzels maken aan de computer
- Sint – woordjes vormen met de letterplaatjes
- de pakjesboot vullen met zelfgebouwde cadeautjes
- de letter S van Sinterklaas decoreren met inpakpapier
Tijdens de kringmomenten leerden we de kledij van Sint en Piet beter kennen. Nu weten we dat Sint een tabberd, een stola en een mantel draagt. Ook een schitterende ring met een rode robijn behoort tot zijn herkenbare outfit. Wij mochten de ring eens opsteken en bewonderen.
Onze grootouders zijn belangrijk voor ons en daarom verdienen ze het om even in de bloemetjes gezet te worden. Tijdens de week van de grootouders nodigden we ze uit voor een bezoekje in de klas. We verwelkomden ze met een dansje, een liedje en een geknutselde bloem. We trakteerden ze ook nog op een koekje. Veel oma's, opa's, moekie's, mammie's, pappie's, ... vonden het wel leuk in de klas en fijn om even te kunnen meespelen met hun kleinkind. En wij vonden het spannend en superleuk om onze grootouders te kunnen ontvangen in onze klas.
Beste grootouders, voor alle goede zorgen, voor alles wat je doet, willen we jullie hartelijk danken met een lieve groet!
Eryk werd 6 jaar en mocht plaats nemen op de verjaardagstoel. Op onze verjaardagpagina koos hij voor het liedje ‘Happy Birthday, Frozen Style!’ (https://youtu.be/r5sA2JLvFPY). Daarna ging de verjaardagdoos open en de kaarsjes mochten branden. Uiltjes vriend, pratende ooievaar, kwam ook langs om de jarige te feliciteren. Deze gekke vogel praat de jarige na terwijl hij coole dansmoves maakt. De verjaardagcommissie, bestaande uit twee vriendjes van de klas, zorgde voor de verrassingsact. Speciaal voor Eryk voerden ze enkele moeilijke dans- en bewegingspassen uit. Tijdens het ‘spotlightmoment’ presenteerde Eryk vol trots zijn truck en minecraft poppetje. Tot slot trakteerde Eryk iedereen nog op chipjes. Wat een leuk feestje. Proficiat Eryk!
Tuur werd 5 jaar en mocht plaats nemen op de verjaardagstoel. Op onze verjaardagpagina koos hij voor het liedje ‘Original Happy Birthday Song ♫♫♫ with Donald Duck and Daisy Duck’ (https://youtu.be/dFY76SUaBpo). Daarna ging de verjaardagdoos open en de kaarsjes mochten branden. Uiltjes vriend, pratende ooievaar, kwam ook langs om de jarige te feliciteren. Deze gekke vogel praat de jarige na terwijl hij coole dansmoves maakt. De verjaardagcommissie, bestaande uit twee vriendjes van de klas, zorgde voor de verrassingsact. Speciaal voor Tuur vertelden ze een mopje en voerden ze enkele moeilijke bewegingspassen uit op de bank. Tijdens het ‘spotlightmoment’ presenteerde Tuur vol trots zijn brevetten, medaille en mooiste zwembroek. Tot slot trakteerde Tuur iedereen nog op popcorn. Wat een leuk feestje. Proficiat Tuur!
Tijdens de voorleesweek van 16 tot en met 24 november nodigden de 3e kleuterklassen een bijzondere voorleesgast uit. Directeur Chiara kwam met veel 'goesting' een prentenboek voorlezen. Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. En dat dit heel goed gelukt is met het spannende verhaal van 'Max en de Maximonsters', is zeker. Onze directeur las met veel animo en inleving het mooie verhaal voor. De kleuters waren geboeid van begin tot eind. Door voor te lezen aan kinderen, stimuleer je niet alleen hun taalontwikkeling en woordenschat, maar geef je hen ook leesplezier door. Dank je wel directeur!
Tijdens de donkere wintermaanden is het heel belangrijk om goed zichtbaar te zijn in het verkeer. Daarom organiseerden we een fluoweek op school. Voor de kleuters was er een speurtocht met een dagelijkse opdracht:
- bewegen in de turnzaal om het verplaatsen in groep en het oversteken op een zebrapad te oefenen
- een verkeersmemory spelen om meer te leren over de plaats van de weggebruiker in het verkeer
- het verhaal van ‘Lou op weg naar school’ beluisteren om te bespreken hoe je je moet gedragen in het verkeer. Lou deed veel goede dingen in het verkeer maar èèn belangrijk ding was hij toch vergeten. Daarom kreeg hij van ons een fluohesje op maat!
- een kleurplaat kleuren of plakken met fluo om aandacht te besteden aan de opvallende en zichtbare kleur van het fluohesje; ook in het donker
- het verkeerslichtspel spelen om spelenderwijs meer te leren over de signalen van de verkeerslichten
Na elke opdracht verdienden de kleuters een fluostipje op de hand en een puzzelstukje voor de groep. Dankzij de QR code op het laatste puzzelstukje, konden we de schat vinden: voor iedereen een diploma en een fluorescerende armband.
We hielpen Lot, Jossie en Bram bij hun zoektocht naar de schat. Een schat zoeken is leuk. Je moet alleen een fluohesje dragen en heel goed opletten in het verkeer! En dat hebben we heel goed gedaan! Proficiat aan alle kleuters!
In functie van ons thema 'De tijd van toen', gingen we op uitstap naar het René De Clercqmuseum te Deerlijk. We namen daar deel aan een verteltheater dat speciaal georganiseerd wordt voor kinderen van de 3e kleuterklas.
'In een oud huisje, gebouwd in 1790, vertellen een oma, opa en een tante over de tijd van vroeger. Over de kaars en het begin van de elektrische verlichting, de Leuvense stoof en de open haard, koffie malen met een oude koffiemolen en brood snijden met het grote broodmes, de beperkte mogelijkheden van de keuken, de martemenee (roe) voor wie stout was, water pompen met de pomp, de bakkersoven, het strijkijzer, de baskuul, …
Terug in de klas tekenden we over onze ervaringen in het museum. Het was een uitstap die nog lang zal bijblijven ...
Bedankt aan alle mensen die deze uitstap voor ons mogelijk maakten.
Meldpunt klokkenluiders
Werk je op onze school en weet je of vermoed je dat bepaalde regelgeving niet correct wordt nageleefd? Dan kan je dit melden door contact op te nemen met ons intern meldpunt voor klokkenluiders via:
- klokkenluider@katholiekonderwijs.vlaanderen
- Guimardstraat 1, 1040 Brussel
- 02 507 07 12
Het interne meldpunt gaat aan de slag met je melding en behandelt die altijd vertrouwelijk. Wanneer je te goeder trouw een melding doet, ben je bovendien beschermd tegen represailles vanuit de werkgever. Denk bijvoorbeeld aan negatieve beoordelingen, schorsing of ontslag, maar ook het opleggen van een tuchtmaatregel. De bescherming tegen represailles is onbeperkt in tijd.
Let op: het interne meldpunt voor klokkenluiders is in de eerste plaats bedoeld voor personeelsleden maar daarnaast kunnen ook sollicitanten, ex-werknemers, stagiairs en leveranciers/aannemers ervan gebruik maken. Leerlingen en hun ouders kunnen geen gebruik maken van de klokkenluidersregeling! Voor hen geldt de gewone klachtenregeling.
Meer informatie over de klokkenluidersregeling binnen onderwijs vind je ook terug op deze webpagina van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming.