Volgend jaar naar onze school?

Oudste kleuters c (OKc)

In aanloop naar het feest van Carnaval werkten we met alle kleuterklassen samen in een klasdoorbrekend thema.
Na een gezamenlijk startmoment op maandag gingen we direct aan de slag. 
-    We speelden met de eerste letter van de hoofddeksels in een letter – herkenningsspel met fotokaarten en plasticine. 
-    We maakten kennis met Mees in het prentenboek ‘De moedhoed’. Mees wou graag wat ‘dapperder’ zijn en daarom maakte hij samen met opa een hoedje van papier, een moedhoed. Wij vouwden ook een hoedje van papier en versierden het naar eigen smaak. 
-    Op woensdag mochten we naar de klas met een hoedje op. Wat vertelt jou deze hoed? 
-    Tijdens de godsdienstmomentjes gingen we dieper in op het onderwerp ‘feest’. Welke feestjes bestaan er zoal en wat je kan zelf doen om een feestje leuk en aangenaam te maken? We onderzochten deze vragen in groepjes en checkten onze bevindingen aan de hand van een filmpje van Mr. Bean. Gelukkig zijn wij wel bijdehand en weten we wat hoort en niet hoort op een feestje.
-    In het sorteer- en lottospel ‘Wie draagt de hoed?’ ontdekten we dat de hoed voor veel mensen nog altijd een belangrijk en noodzakelijk accessoire is.

Op woensdag 7 februari kwamen we met alle kleuters samen voor een klasoverschrijdende bewegingsactiviteit. We kozen per leeftijdsgroep een bewegingsliedje en zetten ons beste beentje voor: Kabouterpolonaise (JK),  Hokey cokey van Minidisco (OKa en OKb), Dans met tante Rita (OKc en OKd) en Superman van Minidisco (juf Sofie). Nu zijn we echt helemaal in de stemming voor Carnaval... 

We gingen op reis en namen het vliegtuig voor een verre vlucht naar het Afrikaanse continent. Daar maakten we kennis met ‘Zoevende Zebra’ die gek is op zijn 3 vrienden en op ‘zoeven’. 
-    We leerden het cijfer 3 beter kennen en speelden daar een dobbelsteenspel mee. 
-    We verdeelden ons in groepjes van 4 om samen te ‘zoeven’ en een zoefmozaïek te maken. 
Afrika liet ons dromen van de zon, de mooie kleuren en de wilde dieren. 
-    We maakten een beeldend werkje naar keuze: Afrikaanse dame, zonsondergang met wilde dieren of koning leeuw met mooie manen. 
-    We zongen en dansten mee met de Afrikaanse ritmes in het Afrikaans kringspel ‘Coco Laye Laye’ en in het roep- en antwoordliedje ‘Kye kye kule’. 
In de hoekjes speelden we:
-    een gezelschapsspel met vallende aapjes uit de boom
-    een puzzel- en memospel met wilde dieren op de tafel of aan de computer 
-    met wilde dieren en Afrikaanse huisjes in de zandtafel 
-    met lego duplo ‘wereldreis’ in de bouwhoek 
-    met de landing in de luchthaven en de savanne met de wilde dieren in de kleine popjeshoek 

Milena werd 6 jaar en mocht plaats nemen op de verjaardagstoel. Op onze verjaardagpagina koos ze voor de ‘Best Happy Birthday Song’ (https://youtu.be/pHs4riipoS8 ). Daarna ging de verjaardagdoos open en de kaarsjes en het vuurwerkstokje mochten branden. Tijdens het ‘spotlightmoment’ presenteerde Milena vol trots enkele van haar persoonlijke spulletjes. De verjaardagcommissie, bestaande uit twee vriendjes van de klas, zorgde voor een verrassing. Speciaal voor Milena vertelden ze elk op hun beurt een mopje. Dat was grappig! Tot slot trakteerde Milena iedereen op een rijstwafel. Wat een leuk feestje. Proficiat Milena!

Chloë werd 6 jaar en mocht plaats nemen op de verjaardagstoel. Op onze verjaardagpagina koos ze voor het Masha and the Bear Happy Birthday liedje (https://youtu.be/WWGHiiUeE4Q ). Daarna ging de verjaardagdoos open en de kaarsjes en het vuurwerkstokje mochten branden. Tijdens het ‘spotlightmoment’ presenteerde Chloë vol trots enkele van haar persoonlijke spulletjes. De verjaardagcommissie, bestaande uit twee vriendjes van de klas, zorgde voor een verrassing. Speciaal voor Chloë nodigden ze iedereen uit voor een dansje op 10.000 luchtballonnen van K3. Tot slot trakteerde Chloë iedereen op popcorn. Wat een leuk feestje. Proficiat Chloë!

Devin werd 6 jaar en mocht plaats nemen op de verjaardagstoel. Op onze verjaardagpagina koos hij voor het Minion Happy Birthday liedje (https://youtu.be/4vLyqzOr14g). Daarna ging de verjaardagdoos open en de kaarsjes en het vuurwerkstokje mochten branden. Tijdens het ‘spotlightmoment’ presenteerde Devin vol trots enkele van zijn persoonlijke spulletjes. De verjaardagcommissie, bestaande uit twee vriendjes van de klas, zorgde voor een verrassing. Speciaal voor Devin vertelden ze elk op hun beurt een mopje. Dat was grappig! Tot slot trakteerde Devin iedereen op een snoepje. Wat een leuk feestje. Proficiat Devin!

De stageleerkrachten in OKa en OKb werkten rond het thema 'Vogels' en nodigden een bezoeker uit met een wel heel speciale vogel. De vriendelijke bezoekster hoorde van de uiltjesklas en kwam haar kerkuil met alle plezier ook eens tonen in onze klas. 

Dank je wel aan de kerkuil en zijn baasje voor dit speciaal en leuk bezoek. Dank je wel aan juf Stephanie voor de foto's en aan juf Carine voor de goede begeleiding. 

uil

We startten het 2e trimester met een kleine receptie. Het begin van een nieuw jaar en ‘zo blij om elkaar terug te zien’ waren redenen genoeg voor een feestje. Gelukkig Nieuwjaar iedereen! 
Het begin van het nieuwe jaar vormde meteen ook de aanzet van een thema rond ‘de tijd’. 
-    We maakten een opdrachttekening ‘Even terug in de tijd naar oudejaarsavond’. 
-    We knutselden een wekker met een oude CD. 
-    We experimenteerden met water: Wat gebeurt ermee als het vriest en wat als het terug warmer wordt? 
-    We speelden een verstopspel met tijdmeetinstrumenten en leerden hun juiste namen kennen. 
-    We speelden telspelletjes met de klokken van meneer Pendel. 
-    We oefenden de rangtelwoorden met 'Waar heb je het klokje verstopt?' 
In de hoekjes maakten we magneetpuzzels, creëerden we sneeuwmannen met los materiaal, speelden we met de kristalkaarten, gingen we met de kleine popjes op wintersportvakantie, maakten we een treinreis naar het Noorden, bouwden we klokkentorens, telden we sneeuwballen met de kleikaarten, schreven we winterwoorden in de sneeuw, beleefden we 'Ijsland avonturen' aan de computer en bedekten we de knopen van een sneeuwman met gekleurde vormen.