Volgend jaar naar onze school?

Jongste kleuters c (JKc)

Dag mijn kleine sloebers...

Als ik mocht, echt waar, dan hield ik je nog een jaar!

Maar je bent hier nu klaar, dus ja, ga nu maar...

Ik zal nog even zwaaien, tot voorbij de poort

en "het ga je goed", mijn allerlaatste toverwoord.

En zie ik je weer, dan zal ik denken fier en blij :

"Dat was er toch mooi eentje van mij !"

Geert de Kockere

Samen met alle andere kleuters mochten we elke dag beginnen met ochtendgymnastiek. Gedurende de week deden we heel veel bewegingsspelletjes en waren onze hoeken omgetoverd in beweeghoeken. Dat vonden we fijn.

Op wieltjesdag mochten we onze fiets of step meebrengen, we mochten spelen in een andere klas en op vrijdag mochten we een bewegingspad volgen op het plein. 

doe je mee

Het was een verre reis... 

We zijn net terug van een reis naar de Middeleeuwen. Het leven van de ridders, prinsen, jonkvrouwen, prinsessen lijkt wel een sprookjeswereld. Hoewel het leven toen zijn akelige kantjes had, hebben we ons thema vrij eenvoudig uitgewerkt en bezochten de romantische kantjes.

Ridder Milan kreeg kriebeltjes in zijn buik wanneer hij aan zijn vriendinnetje Romy dacht. Hij wilde haar stiekem een zoentje geven en hij had al bedacht hoe hij dat zou doen. Hij wou ridder spelen en Romy zou prinses zijn... Maar toen besliste Romy dat ze geen prinses wou zijn maar wel ridder ! Hij kon Milan zijn probleem oplossen ? 

Welke lieve woordjes kan je aan iemand vertellen ? Hoe kan je voor iemand een goede vriend zijn ? 

Kan een meisje ridder spelen en een jongen prinses ? Wat vinden de kindjes daarvan ? Ze besloten dat iedereen mag zijn wie of wat hij wil.

Wat was de taak van ridders ? Hoe leefden mensen in die tijd ? Was er een knopje om het licht aan te steken ? En auto's ?

En bestaan draken echt ?

Meldpunt klokkenluiders

Werk je op onze school en weet je of vermoed je dat bepaalde regelgeving niet correct wordt nageleefd? Dan kan je dit melden door contact op te nemen met ons intern meldpunt voor klokkenluiders via:

Het interne meldpunt gaat aan de slag met je melding en behandelt die altijd vertrouwelijk. Wanneer je te goeder trouw een melding doet, ben je bovendien beschermd tegen represailles vanuit de werkgever. Denk bijvoorbeeld aan negatieve beoordelingen, schorsing of ontslag, maar ook het opleggen van een tuchtmaatregel. De bescherming tegen represailles is onbeperkt in tijd.

Let op: het interne meldpunt voor klokkenluiders is in de eerste plaats bedoeld voor personeelsleden maar daarnaast kunnen ook sollicitanten, ex-werknemers, stagiairs en leveranciers/aannemers ervan gebruik maken. Leerlingen en hun ouders kunnen geen gebruik maken van de klokkenluidersregeling! Voor hen geldt de gewone klachtenregeling.

Meer informatie over de klokkenluidersregeling binnen onderwijs vind je ook terug op deze webpagina van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming.