De leerlingen maakten een Sint- en Pietenhuis.
In groepjes werkten ze elk een kamer van het huis uit.
Het huis bestaat uit heel wat mooie kamers, twee dakterrassen, een voetbalveld en een ontspanningsruimte met zwembad.
We hopen volgende week op een bezoekje van Sint en Piet om ons huis te kunnen voorstellen.
De kinderen maakten kennis met de kunstenaar Panamarenko.
Na het beschouwen van enkele ingebeelde voertuigen zoals ballonnen, helikopters, duikboten en vliegtuigen, gingen de leerlingen zelf aan de slag met het maken van een ingebeeld voertuig.
Ze moesten een voorwerp kiezen. De vorm van dat voorwerp moest terug te vinden zijn in hun voertuig.
We bezochten in Deerlijk de drie groten: René De Clercq, Hugo Verriest en Pieter Jan Renier.
We namen ook een kijkje in de Sint-Columbakerk waar het retabel met het verhaal van de heilige Columba staat.
Alvorens we op bezoek gingen, hadden we ons goed voorbereid in klas. Via een zoekopdracht konden we al heel wat over de drie groten en de Sint-Columbakerk ontdekken.
Volg hier de avonturen die we op zeeklassen zullen beleven!
Woensdag 11 september
Ons avontuur startte woensdagochtend vroeg al.
We namen om 7.20u de trein richting Oostende. Eenmaal aangkomen in het station namen we de tram richting ons hotel 'Vayamundo'. Onze bagage werd in het hotel aan de kant gezet. Meteen namen we terug de tram richting het vogelopvangcentrum.
In de namiddag bezochten we Atlantikwall Raversyde. Samen met een gids trokken we door bunkers, duinen en ondergrondse gangen. We kregen kanonnen te zien en leerden heel wat bij over de Tweede Wereldoorlog.
Na het avondmaal was er nog tijd om in het speeldorp te vertoeven en dan was het tijd om naar bed te gaan.
Donderdag 12 september
Vandaag was de zon van de partij!
In de voormiddag keken we met onze kunstige bril naar de kunstwerken in Mu.zee. We leerden James Ensor kennen. Na heel wat schilderijen te hebben bekeken, mochten we zelf aan de slag als echte kunstenaars.
In de namiddag bezochten we de Mercator. De gids vertelde over het leven als matroos op het schip. Hij leerde ons ook heel wat bij over het schip zelf.
Meldpunt klokkenluiders
Werk je op onze school en weet je of vermoed je dat bepaalde regelgeving niet correct wordt nageleefd? Dan kan je dit melden door contact op te nemen met ons intern meldpunt voor klokkenluiders via:
- klokkenluider@katholiekonderwijs.vlaanderen
- Guimardstraat 1, 1040 Brussel
- 02 507 07 12
Het interne meldpunt gaat aan de slag met je melding en behandelt die altijd vertrouwelijk. Wanneer je te goeder trouw een melding doet, ben je bovendien beschermd tegen represailles vanuit de werkgever. Denk bijvoorbeeld aan negatieve beoordelingen, schorsing of ontslag, maar ook het opleggen van een tuchtmaatregel. De bescherming tegen represailles is onbeperkt in tijd.
Let op: het interne meldpunt voor klokkenluiders is in de eerste plaats bedoeld voor personeelsleden maar daarnaast kunnen ook sollicitanten, ex-werknemers, stagiairs en leveranciers/aannemers ervan gebruik maken. Leerlingen en hun ouders kunnen geen gebruik maken van de klokkenluidersregeling! Voor hen geldt de gewone klachtenregeling.
Meer informatie over de klokkenluidersregeling binnen onderwijs vind je ook terug op deze webpagina van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming.