Vierde leerjaar a

Op donderdag 2 december kwamen Sint en Piet op bezoek. 
Speciaal voor hun komst, hadden we een liedje op de BoomWhackers voorbereid. 
Sint en Piet genoten van het optreden. Ook de kinderen waren enthousiast. 

Benieuwd naar de foto's? Klik dan op deze foto. 

Sint

 

Vandaag trokken we met het vierde leerjaar naar Be-Part Waregem waar de kinderen de tentoonstelling 'Frequently the woods are pink' bezochten. 
Alle kunstwerken die daar staan, zijn van verzamelaars uit de regio Kortrijk en Waregem die ons een unieke kans geven om een blik te werpen op enkele buitengewone collecties. 

Hanne nam ons mee op sleeptouw. Via doe-opdracht leerde ze de kinderen naar de kunstwerken kijken. Na het beschouwen, mochten de leerlingen zelf aan de slag als kunstenaar!

 

ZEEKLASSEN 2021-2022

zeeklassen

Woensdag 15 september

Deze ochtend waren we vroeg uit de veren want eindelijk was het zover: de zeeklassen! Na onze tocht met de trein en met de tram kwamen we aan in Vayamundo te Oostende. Onze bagage werd even aan de kant gezet en we trokken meteen richting het strand waar we vrij mochten spelen!

Daarna maakten we een wandeling richting Raversijde. Na de picknick begon onze eerste echte activiteit in Atlantikwall. Samen met een gids trokken we door bunkers, duinen en ondergrondse gangen. We kregen heel wat verschillende kanonnen te zien en leerden heel wat bij over de Tweede Wereldoorlog. Echt interessant! 

Na het avondmaal was er nog heel eventjes tijd voor een frisse duik in het zwembad en dan was het tijd om naar bed te gaan! Bekijk zeker eens onze foto's op de link hieronder: 

Zeeklassen: avonturen op woensdag! 

Donderdag 16 september

De eerste schooldag zit erop. Iedereen had het naar zijn zin. Enthousiasme alom om elkaar terug te zien. 
Om de eerste dag toch wat draaglijk en aangenaam te maken, werden de leerlingen getrakteerd op heerlijke ontbijtkoeken en een drankje. Nadien maakten we kennis met elkaar. Via spelletjes moesten de leerlingen hun schrijfgerief verdienen. Ze moesten hiervoor in groep samenwerken. Ze deden het super!  

Iedereen heeft er zin in. We maken er een fijn schooljaar van!