Volgend jaar naar onze school?

Derde leerjaar a

Na heel lang aftellen was het vrijdag eindelijk zover... We vertrokken met een beetje regen maar dat kon ons plezier niet beletten.

We hadden geluk dat er niet zoveel volk was en konden vlot op de verschillende attracties. De regen beterde er helaas niet op. Voldaan en kletsnat keerden we 's avonds terug richting Sint- Lodewijk. Maar we onthouden vooral dat het een dag vol vriendschap en plezier was!

Deze week gingen we gaan experimenteren rond meten is weten. We bepaalden via allerlei experimentjes onze longcapaciteit, hartslag, de werking van ons spijsverteringsstelsel en veel meer...

We hadden ook terug een jarige in ons middan! Proficiat Tilly!

Deze week stond er heel wat te gebeuren. We mochten een bezoekje brengen aan het stadhuis. We werden er verwelkomt door de burgemeester en schepen Bert Schelfhout. We kregen een boekje met allerlei opdrachten in. Op die manier leerden we de verschillende diensten kennen. Een boeiende voormiddag. Bedankt ook aan onze vele chauffeurs die deze uitstap weer mogelijk maakten.

Verder tekenden we het blad dat we verder willen meewerken aan Mooimakers. We willen een schoolbuurt zonder afval!

We maakten de winnaars van onze klastombola bekend. Proficiat Géraud, Moriez, Jasper en Victor.

Bedankt aan iedereen die onze klasactie steunde! We konden een aardig bedrag schenken aan onze goede doelen!

Vrijdag maakten we ons klaar voor de jaarlijkse sponsorloop. Iedereen zette zijn beste beentje zeker voor!

We hielden over de middag ons sober maal. Alleen soep en brood maar het gezellig samen eten in de klas is steeds een topper!

 

Deze week hadden we 2 jarigen in ons midden.Proficiat aan Arthur B. en aan Fosse.

De geschreven dialoogjes werden gespeeld voor de klas.

We trokken nog eens naar buiten voor Mooimakers en stapten de kilometer af met onze hulpwielen. Dat ging niet altijd eenvoudig.Ons wiel durfde een eigen leven leiden.

Via foto's gingen we kijken naar de buurt van de school van vroeger. Onze verwondering was groot! Wat is de school en de buurt veranderd!

De voorbije weken zaten we gelukkig niet stil.

We leerden onze woorden uit het voorbije thema schrijven op een leuke manier. We maakten ons eigen propjesdictee.

We stonden stil bij EHBO en leerden in de verschillende hoekjes hoe we wonden moeten verzorgen.

We hadden terug een jarige in ons midden! Proficiat Géraud!

De strijd om de tafelmedailles gaat ook onverbiddelijk verder.

Op pyjamadag knutselden we (jawel in onze pyjama) aan ons gipswerkje (toepasselijk) voor Pasen.

Deze week stond in het teken van stappenplannen lezen en zelf maken. Tot het uiteindelijk uitvoeren van...

Het ene groepje slaagde daar iets beter in dan het andere groepje. We konden dit live proeven en beoordelen.

Het recept dat we met de hele klas maakten, kreeg zonder twijfel een 10/10!

Meldpunt klokkenluiders

Werk je op onze school en weet je of vermoed je dat bepaalde regelgeving niet correct wordt nageleefd? Dan kan je dit melden door contact op te nemen met ons intern meldpunt voor klokkenluiders via:

Het interne meldpunt gaat aan de slag met je melding en behandelt die altijd vertrouwelijk. Wanneer je te goeder trouw een melding doet, ben je bovendien beschermd tegen represailles vanuit de werkgever. Denk bijvoorbeeld aan negatieve beoordelingen, schorsing of ontslag, maar ook het opleggen van een tuchtmaatregel. De bescherming tegen represailles is onbeperkt in tijd.

Let op: het interne meldpunt voor klokkenluiders is in de eerste plaats bedoeld voor personeelsleden maar daarnaast kunnen ook sollicitanten, ex-werknemers, stagiairs en leveranciers/aannemers ervan gebruik maken. Leerlingen en hun ouders kunnen geen gebruik maken van de klokkenluidersregeling! Voor hen geldt de gewone klachtenregeling.

Meer informatie over de klokkenluidersregeling binnen onderwijs vind je ook terug op deze webpagina van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming.