Derde leerjaar a

Vorige week mochten we poseren voor de foto. Voor de vakantie bracht de tombola ten voordele van Broederlijk Delen met de 2 derdes een mooi bedrag op. De directeur voegde alle centjes samen. Zo kwamen we met de school op een bedrag van meer dan 1000 euro.

Verder zochten we samen naar de eigenschappen van de bewerkingen.

We hadden terug een jarige in de klas. Proficiat Maxence! Bedankt voor het lekkere traktaat!

We mochten als beloning onze wieltjes meebrengen.

Op de Chromebooks maakten we kennis met Blockly. We programmeerden al onze juf en nu gingen we een stapje verder op de computers. 

We vlogen er direct weer in na de paaspauze.

Aan de hand van een vraagspel vertelden we over onze paaspauze. We mogen concluderen dat we blij zijn dat het terug school is!

We hadden al direct een jarige in ons midden. Proficiat Driek! Wat bakte jij lekker donuts!

Egidius kwam in de paaspauze in klas en zette een code op onze paasschat. Aan de hand van een echte escape met opdrachten konden we de code ontcijferen en zo de paasschat terug veroveren.

In groepjes maakten we elk een onderdeel van een  weerstation. We onderzochten de temperatuur, de luchtdruk, de windsterkte en de neerslag. Proefondervindelijk kwamen we heel wat dingen te weten over het weer. Bepaalde proefjes zouden we een volgende keer ook anders aanpakken.

Vrijdag leerden we over de kilometer. We gingen dan ook direct op pad om allerlei oefeningen te doen rond de afstand. 

We gingen in groepjes dieper in op het woord bidden. We gingen ook eens op bezoek bij de andere godsdiensten...

Deze week verbleven we nog een weekje met onze klas in Duitsland.

We maakten er verder kennis met de specialiteiten, de cultuur, muziek en woningen.

Wist je al dat we een lievelingsliedje hebben? (luister even mee)

Deze week was juf Sarah ook bij ons om enkele lesjes te geven. Ze leerde ons wat meer over de kip. 

Er verbleven deze week ook 6 schattige kuikentjes in onze klas. 

We maakten ook een boerenomelet. Dat was een hele klus. Vooral het opkuiswerk achteraf.

Vorige week mislukte ons recept omdat we niet goed het stappenplan volgden.

Deze week probeerden we het opnieuw. Eerst gingen we met de klas aan de slag en probeerden we een stappenplan op te maken om een lekkere chocoladetaart te maken. Dit lukte ons perfect! Dit werd smullen.

Daarna gingen we in groepjes zonder de hulp van juf aan de slag. We kregen een opdracht en stelden voor een andere groep het stappenplan op. Uiteindelijk werden alle stappenplannen uitgetest. Dit ook weer met succes!

Dinsdag kregen we bezoek van de postbode! Hij had leuk nieuws te melden. Elke klas mocht direct op reis vertrekken. Wij kozen ervoor om niet al te ver te reizen. We vertrokken naar Duitsland. We leerden er de gastronomie, cultuur, muziek en veel meer kennen. Volgende week werken we volop verder... We kijken er nu al naar uit!

Deze week gingen we terug aan de slag met de Chroomebooks. Dit lukte al heel erg vlot!

Vorige week waren we gestart met het programmeren van juf op papier. Deze week mochten we dit uitvoeren. Wat hebben we gelachen! Dit leek heel erg gemakkelijk maar niks was minder waar.

We openden onze deelkast. Wat intussen ook een heel groot succes is.

Juf probeerde milkshake te maken zonder recept of stappenplan. Wat ging dat even mis...We weten nu in elk geval voor volgende week dat we best een goed stappenplan maken als we iets willen klaarmaken of ondernemen.

We leerden verder over ons lichaam. In de verschillende groepjes leerden we de beginselen van EHBO. We leerden ook over illusies en maakten onze eigen thaumatroop. 

 

Na een weekje vakantie vlogen er we deze week weer in.

Aan de hand van onze geknutselde handen vertelden we over de vakantie.

We kregen een groot spel kaarten om torens mee te bouwen want met de kleine kaartjes lukt dit niet zo aardig.

We zijn gestart met ons thema stilte. We gingen kijken wat we liefst hebben. Stilte of lawaai? We brachten zelf enkele voorwerpen mee om te vertellen wat stilte voor ons is. We zijn klaar om daar volgende week nog meer over te leren!

Onze robots waren klaar om aan het publiek te presenteren. Amai, er zitten toch wel enkele ingenieurs in ons midden! TOP gedaan gasten!

We werkten met de hele klas met de Chromebooks om ons cijferen nog meer op punt te zetten.

We werkten in atelier aan gedichten in 4 stappen. Een toffe ervaring met mooie resultaten!

Deze week stonden onze zintuigen centraal. We gingen met onze klas naar 3 workshops waar we de geheimen van onze zintuigen leerden kennen! Bij juf Coralie leerden we over de tast. Bij juf Lore over het oor en bij juf Eveline leerden we proven en ruiken. Spannend om te ondergaan maar wel heel leuk.(kijk voor onze foto's ook eens op de blog van 3b)

Gisteren zijn we gestart met onze opdracht rond computationeel denken. We mogen onze juf programmeren! We kijken er in elk geval naar uit!

We hadden ook een jarige in de klas! Proficiat Jeroom-Baziel!

 

Deze week was het echt een gekke week. 

We zijn gestart met gekke sokken. Daarna vlogen we in de kleurige kleren. Vervolgens zochten we een gekke goed of kapsel en donderdag was het eindelijk zo ver... We mochten ons verkleden voor het echte Carnaval. Wat een leuke bende bij elkaar!

De directeur trakteerde met lekkere oliebollen. Dat was smullen!

Onze kalender was deze week ook helemaal gebruiksklaar om mee te nemen naar huis.

We oefenden ook onze nieuwe woorden via spelletjes in en zochten samen naar oplossingen voor onze problemen van de week.

Dinsdag trokken we in de namiddag terug naar het Buurthuis. Deze keer werkten we rond glasramen die we opentrokken naar ons eigen huis.

Vrijdag waren onze witloofjes klaar. We gingen direct aan de slag. We maakten een lekkere plaattaart. Bijna iedereen zou het direct nog eens opnieuw maken. Het originele receptje staat op de blog. Al moeten we eerlijk zeggen dat we het recept 'kindvriendelijk' maakten. Experimenteren maar!!

We pronkten vrijdag ook met onze eigen gemaakte maskers en speelden carnavalsbingo. Juf maakte ook kleine pannenkoekjes. Al mochten we dit jaar niet uit onze bubbel komen om Carnaval te vieren, we maakten er toch nog iets onvergetelijks van!

Nu gaan we met zijn allen even genieten van de vakantie om er dan weer volop in te vliegen!

Deze week startte de gedichtenwedstrijd pas echt. We kropen in onze dichterspen en schreven allemaal een eigen gedicht rond het thema SAMEN. We doken ook de poezïeboeken in en kozen een gedicht dat we op vrijdag creatief voor de klas mochten brengen. Intussen zijn onze winnaars bekend: het gedicht van Mirtan werd door onze klas gekozen als beste gedicht en Driek werd gekozen voor zijn toffe voorstelling van zijn voorgedragen gedicht.

Onze witloofjes zijn ook flink aan het verder groeien. Volgende week mogen we ze al oogsten. Daar kijken we stevig naar uit. 

In hoekenwerk ging ons experimenteren verder. Sommigen nemen dat echt heel letterlijk!

De tafelkampioenen volgden elkaar ook goed op. Je voelt de spanning steeds door de klas razen wanneer we werken rond de tafels. Je zenuwen leren beheersen is toch niet altijd een makkie!

We knutselden ook verder aan onze huizen van de toekomst. Deze week gingen we kijken om de huizen met elkaar te verbinden. Om verder te zoeken naar duurzame oplossingen... Donderdag mochten we onze huizen aan elkaar voorstellen. Wel, ik mag met trots vertellen dat er toch enkele toekomstige architecten in onze klas zitten. Wat een toffe ideetjes!

Lodewijk de leeuw kwam ook terug op bezoek op school... We leerden in klas over hoe we beter kunnen omgaan met ons afval. Lodewijk kwam ons ook even helpen zodat we echte experts worden in het sorteren van ons afval!