Volgend jaar naar onze school?

Week 19 en 20

Op maandag 24 januari - lijkt al zo lang geleden - brachten de kinderen een schoendoos mee naar de klas.

Omdat we met het Zonnekindje werkten rond de gevoelsmonsters maakten we van onze doos een monster met een grote mond. Als we ons dan eens boos zouden voelen, dan konden we dat tekenen, en in de mond van ons monster stoppen. Dan zouden we ons wat beter voelen nadien. Benieuwd of het monster vele boze tekeningen mocht opeten.

Omdat juf Sofie nog altijd ziek was, gaf meester Frederiek zelf een turnles met banken. Rond, over en op de banken leerden we onze spieren goed te gebruiken.

De volgende dag was het pas helemaal plezant, toen meester Frederiek jarig was.

Meester trakteerde de klas met een hapje en een drankje, en eindelijk was de klas weer volledig.

Bij juf Majela leerden we een liedje over de muzieknoten, en bij juf Ilse speelden we een nachtwaker in en museum. Niet zomaar een museum... een museum waar 's nacht de standbeelden tot leven kwamen... Spannend!!

Ook op donderdag was er iemand jarig in onze klas. Isolde mocht 7 kaarsjes uitblazen, en ook zij deelde iets lekkers uit aan iedereen. Lekker, en gezond...

Rekenen, schrijven en lezen deden we uiteraard ook. We leerden over de getallen tot 20, leerden de nieuwe letter 'f' schrijven, en trokken naar buiten of wisselrijtjes te lezen...

Op vrijdag kregen we les van juf Petra, en speelden we enkele poppenkast-spelletjes. We keken ook naar het poppenkastverhaal van Mol en Beer.

 

Week 20 begon alvast heel speciaal. Circusartiest Tim kwam ons de eerste jongleer-trucjes aan, zodat we volop kunnen beginnen oefenen voor het schoolfeest. Wij zijn alvast razend enthousiast...

Ook kwamen Lodewijk de Leeuw en Pietje Precies weer langs om nog even de verschillende soorten vuilnisbakken te tonen. Wij zullen alvast proberen beter te sorteren, en zo weinig mogelijk afval op de speelplaats achter te laten.

In de rekenlessen leerden we over de 'soldaatjes'-oefening. De soldaat staat in zijn wachthuisje te wachten, tot hij er nadien weer bijmag. Zo leerden we de eerste rekenoefeningen boven de 10 maken. Heel veel oefenen is de boodschap.

We leerden ook de laatste letter: 'z' van 'zon', en kunnen nu eigenlijk alle letters schrijven. Nu wachten ons nog 'speciale' woorden met dubbele of driedubbele letters. 

Op donderdag gaf meester ons een aantal bouw-opdrachten/

- maak een brug van papier. Zorg dat die stevig is.

- bouw een zo hoog mogelijke toren met bekers of bierkaartjes.

- bouw een stevige muur met bakstenen of duploblokjes, en maak een L-vorm

- bouw met playmais en tandenstokers een hoge toren, en zorg dat die kan blijven rechtstaan.

Kinderen gingen in kleine groepjes aan de slag. Een reuzeleuke opdracht, waarbij we heel wat techniek leerden.

En zo kwam er weer een einde aan een hele leuke week.

Uitkijken naar een nieuwe, boeiende week!

Tot binnenkort!

 

week 20