Volgend jaar naar onze school?

Thema 'We staan paraat'

Het eerste thema van het nieuwe schooljaar zit er bijna op en het is voorbij gevlogen. Na een rustige start op 1 september begonnen we aan het grote werk: een verjaardagkroon maken voor de grote dag, een zelfportretje tekenen en decoreren met de letters van onze naam en een naamkaartje kleuren voor de kapstok in de gang. We maakten ook kennis met Miertje Maniertje en Mickey in zijn rode sportautootje. Miertje Maniertje bracht de dobbelstenen mee want zij zal ons helpen om goed te leren tellen. Mickey bracht de letter 'A a' mee want hij leert ons van alles over letters. Om ons lichaam en onze gevoelens nog beter te leren kennen, speelden we allerlei inleef-, kring- en bewegingsspelletjes. Tijdens de godsdienstmomentjes hadden we het over 'vriendschap' want het is zo fijn om goede vrienden te zijn. We leerden ook het liedje 'Fantastika' want zingen en dansen hoort er ook bij. En natuurlijk verkenden we onze klas met de verschillende speelleerplekjes. Nog een drietal dagen en dan sluiten we het thema keurig af. Bijna klaar voor het volgende... 

paraat

Meldpunt klokkenluiders

Werk je op onze school en weet je of vermoed je dat bepaalde regelgeving niet correct wordt nageleefd? Dan kan je dit melden door contact op te nemen met ons intern meldpunt voor klokkenluiders via:

Het interne meldpunt gaat aan de slag met je melding en behandelt die altijd vertrouwelijk. Wanneer je te goeder trouw een melding doet, ben je bovendien beschermd tegen represailles vanuit de werkgever. Denk bijvoorbeeld aan negatieve beoordelingen, schorsing of ontslag, maar ook het opleggen van een tuchtmaatregel. De bescherming tegen represailles is onbeperkt in tijd.

Let op: het interne meldpunt voor klokkenluiders is in de eerste plaats bedoeld voor personeelsleden maar daarnaast kunnen ook sollicitanten, ex-werknemers, stagiairs en leveranciers/aannemers ervan gebruik maken. Leerlingen en hun ouders kunnen geen gebruik maken van de klokkenluidersregeling! Voor hen geldt de gewone klachtenregeling.

Meer informatie over de klokkenluidersregeling binnen onderwijs vind je ook terug op deze webpagina van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming.