Volgend jaar naar onze school?

Thema ‘Samen g(h)oedgemutst - We zetten ons hoedje op!’

In aanloop naar het feest van Carnaval werkten we met alle kleuterklassen samen in een klasdoorbrekend thema.
Na een gezamenlijk startmoment op maandag gingen we direct aan de slag. 
-    We speelden met de eerste letter van de hoofddeksels in een letter – herkenningsspel met fotokaarten en plasticine. 
-    We maakten kennis met Mees in het prentenboek ‘De moedhoed’. Mees wou graag wat ‘dapperder’ zijn en daarom maakte hij samen met opa een hoedje van papier, een moedhoed. Wij vouwden ook een hoedje van papier en versierden het naar eigen smaak. 
-    Op woensdag mochten we naar de klas met een hoedje op. Wat vertelt jou deze hoed? 
-    Tijdens de godsdienstmomentjes gingen we dieper in op het onderwerp ‘feest’. Welke feestjes bestaan er zoal en wat je kan zelf doen om een feestje leuk en aangenaam te maken? We onderzochten deze vragen in groepjes en checkten onze bevindingen aan de hand van een filmpje van Mr. Bean. Gelukkig zijn wij wel bijdehand en weten we wat hoort en niet hoort op een feestje.
-    In het sorteer- en lottospel ‘Wie draagt de hoed?’ ontdekten we dat de hoed voor veel mensen nog altijd een belangrijk en noodzakelijk accessoire is.
-    Aan de hand van allerlei filmfragmenten (uit de oude doos) deden we onderzoek naar verschillende hoofddeksels zoals de bolhoed, de deukhoed, de sombrero, het feesthoedje, … . We onderzochten de vorm, de materie en het doel van de hoeden en maakten notities van onze bevindingen. 
-    We startten met een activiteit op de IPad. Niet iedereen kon al een beurtje krijgen en na de vakantie werken we verder. 
-    In een kleur- en tekenactiviteit ontwierpen we als echte modeontwerpers onze eigen hoed. Bedoeling was om creatief te zijn en dat is bijzonder goed gelukt. Wat een mooie, kleurrijke hoeden! 
En we sloten het thema af met een superleuke dag met een klasoverschrijdende modeshow per leeftijdsgroep en de carnavalstoet met alle kinderen van onze school (foto’s van deze dag zijn te vinden in een volgend album). 

Carnaval