Volgend jaar naar onze school?

STEM: Speel je mee met Lammetje in Li La Land? Hoog in de boom!

Voor de STEM – activiteit trekken we regelmatig naar Li La Land waar we belanden in een fantasievol avontuur. Op uitnodiging van de bewoners van Li La land leren de kinderen probleemoplossend denken en gaan ze aan de slag om zelf iets te ontwerpen of te onderzoeken.

Vandaag beleefden we een bijzonder avontuur met Lammetje: Het is herfst. In Li La Land hangt de grote perenboom sinds een paar dagen vol met rijpe vruchten. Lammetje heeft wel trek in een mooie, stevige en sappige peer maar wanneer hij bij de grote perenboom komt, ziet Lammetje dat hij te laat is. Blijkbaar is hij niet de enige bewoner van Li La Land die af en toe een peertje lust want er hangt maar één peer meer heel hoog in de boom. Hoe krijgt Lammetje nu ooit nog een peer te pakken? Enkele kleuters gingen onmiddellijk aan het werk en maakten een ladder waarmee Lammetje heel hoog in de boom geraakte. Knap en probleem opgelost! 

Vandaag oogstten we ook onze zelf gezaaide waterkers. Op een toastje met een beetje smeerkaas  ... mmm, fris en lekker! STEM