Volgend jaar naar onze school?

Oudste kleuters c (OKc)

Het schooljaar zit er bijna op en voor de oudste kleuters van onze school breken er spannende tijden aan. Na de zomervakantie maken zij hun grote overstap naar de lagere school. Om hen alvast een voorsmaakje te geven van wat het 1e leerjaar te bieden heeft, organiseerden we vandaag een tweede activiteit. Samen met meester Frederiek en meester Filip leerden de kleuters nu al hun eerste woordje schrijven, ‘ik’. En ze zijn overtuigd. Het 1e leerjaar wordt vast en zeker heel erg leuk!

overstap

Lisette wordt in de zomervakantie 6 jaar en mocht plaats nemen op de verjaardagstoel. Op onze verjaardagpagina koos ze voor het liedje ‘Happy Birthday Musical Mice - played on the piano’ - https://youtu.be/8UE6gzNuUKo . Daarna ging de verjaardagdoos open en de kaarsjes en het vuurwerkstokje mochten branden. De verjaardagcommissie, bestaande uit drie vriendjes van de klas, zorgde voor een verrassing. Speciaal voor Lisette zetten ze hun beste beentje voor en deden ze moeilijke kunstjes op de bank. Lisette bracht ook enkele leuke spulletjes mee waaronder een groot zoekboek. Daar speelden we nog een leuk raadselspelletje mee. Tot slot volgde nog een traktaatje met snoepjes. Wat een superleuk laatste verjaardagsfeestje was dat! Proficiat Lisette!

Onze school was drie jaar samen op weg met Kunstkuur. Tijdens dit driejarig traject deelde een juf of meester van onze school de klasvloer met een leerkracht van de academie. Beide leerkrachten leerden veel van elkaar en ook de kinderen versterkten hun cultureel bewustzijn en hun culturele expressie. Spijtig genoeg is Kunstkuur nu voorbij en is het project afgelopen. Juf Virginie gaf de laatste les 'woord' aan de kleuters. Daarna namen we met veel dankbaarheid afscheid van juf Jente (beeld), juf Majela (muziek), juf Virginie (woord) en meester Michaël (woord). DANK JULLIE WEL!

Het schooljaar zit er bijna op en voor de oudste kleuters van onze school breken er spannende tijden aan. Na de zomervakantie maken zij hun grote overstap naar de lagere school. Om die overstap zo vloeiend mogelijk te maken, organiseerden we vandaag een eerste activiteit. Samen met juf Els en juf Eveline, maakten de kleuters kennis met Mol en Beer. Mol en beer zijn de steracteurs in de taalmethode van het eerste leerjaar. Op een vlugge, efficiënte maar vooral leuke manier leren zij volgend schooljaar de eersteklassertjes lezen en schrijven. Met Mol en Beer wordt het 1e leerjaar vast en zeker heel erg leuk!

En morgen zijn de meesters aan de beurt voor een tweede overstapactiviteit. 

 

Nora wordt in de zomervakantie 6 jaar en mocht plaats nemen op de verjaardagstoel. Op onze verjaardagpagina koos ze voor het liedje ‘Monkeys sing Happy Birthday’ - https://youtu.be/9xkxPDEhiuI . Daarna ging de verjaardagdoos open en de kaarsjes en het vuurwerkstokje mochten branden. De verjaardagcommissie, bestaande uit twee vriendjes van de klas, zorgde voor een verrassing. Speciaal voor Nora deden ze enkele acrobatische kunstjes op de bank. Ze dansten ook nog op een liedje van K3 ‘Vleugels’ en zorgden voor een verjaardagkaartje. Ter gelegenheid van haar verjaardag bracht Nora enkele van haar leukste spulletjes mee. Haar lievelingsbeer kreeg heel toepasselijk een paar mooie ‘vleugels’. Daarna volgde nog een traktaatje met popcorn. Wat een leuk feestje. Proficiat Nora!

 

Giselle wordt in de zomervakantie 6 jaar en mocht plaats nemen op de verjaardagstoel. Op onze verjaardagpagina koos ze voor het liedje ‘Happy birthday song, Disney characters’ - https://youtu.be/VVwK2AKjcWw . Daarna ging de verjaardagdoos open en de kaarsjes en het vuurwerkstokje mochten branden. De verjaardagcommissie, bestaande uit twee vriendjes van de klas, zorgde voor een verrassing. Speciaal voor Giselle deden ze enkele acrobatische kunstjes op de bank. Ze dansten ook nog op een liedje van K3 ‘Waterval’ en zorgden voor een verjaardagkaartje. Ter gelegenheid van haar verjaardag bracht Giselle enkele van haar leukste spulletjes mee. Vol trots stapte ze op haar ‘hakschoentjes’ de kring rond. Daarna volgde nog een traktaatje met popcorn. Wat een leuk feestje. Proficiat Giselle!

Cedric wordt in de zomervakantie 6 jaar en mocht plaats nemen op de verjaardagstoel. Op onze verjaardagpagina koos hij voor het liedje ‘Mouse sing Happy Birthday To You’ -  https://youtu.be/3OsHNlsp3zw. Daarna ging de verjaardagdoos open en de kaarsjes en het vuurwerkstokje mochten branden. De verjaardagcommissie, bestaande uit twee vriendjes van de klas, zorgde voor een verrassing. Speciaal voor Cedric voerden ze enkele moeilijke bewegingen uit. Ze zorgden ook nog voor een verjaardagkaartje. Ter gelegenheid van zijn verjaardag bracht Cedric enkele van zijn mooiste spulletjes mee. Vol trots demonstreerde hij ze aan zijn nieuwsgierige vriendjes. Daarna trakteerde hij iedereen nog op chocoladesnoepjes. Wat een leuk feestje. Proficiat Cedric!