Volgend jaar naar onze school?

Jongste kleuters c (JKc)

We kregen bezoek in onze klas... elke dag kregen we een aanwijzing dat er iemand in onze klas geweest was : een gebruikt kabouterservies, kabouterthee (die we dan ook mochten proeven), maïs (om popcorn te maken en te proeven), mini-voetstapjes (we volgden het spoor en maakten zelf een spoor met sorteerstenen), een huilende kabouter op een steen, geluiden uit het bos, verstopte kaboutermutsen, kaboutermuziek, kabouters om te sorteren,... We luisterden naar deze verhalen : Hotze, de botskabouter; De kaboutermuts; Heksje Mimi en de kabouter. Samen met de jongste kleuters mochten we genieten van Tiktak, modeshow en we keken samen een kabouterfilm : de kabouterschat. Met alle kleuters mochten we naar een mimispel van de juffen kijken, samen dansen en meestappen in de stoet.

Het ruimteschip van Spatjes mama en papa was geland achter de school op het plein. Mama en papa waren op zoek naar een Aardse lekkernij en hadden Spatje opgedragen niet ver weg te lopen. Maar Spatje had een heel groot huis gezien en was nieuwsgierig. Toen zijn mama en papa alleen vertrokken want ze moesten voor het licht werd terug op de maan zijn. Ze vonden de weg door naar de sterren te kijken. En Spatje bleef verdrietig en alleen en bang achter...

Spatje mocht logeren in onze klas en vertelde in ruil verhalen over de ruimte. Zo leerden we moeilijke woorden als ruimteveer, lanceren, astronaut, planeet... Hij deed zelfs na hoe een maanwandeling eruit zag en dat vonden we erg grappig !

Nu is Spatje weer op de maan en we missen hem eigenlijk een beetje...

We vonden in de klas een lege boom. We hadden alles klaar gezet om de boom te versieren maar toen verdween onze versiering.

Toen kregen we bericht van een kerstelf (de deugniet) dat hij alles verstopte. 

Eerst kregen we de lichtjes terug. We hebben spullen gezocht met dezelfde kleuren als de lichtjes.

Daarna kregen we de slingers terug. We hebben ze gemeten. Welke was lang, welke was kort, welke waren even lang ? We rangschikten ze volgens lengte en mochten wij even kerstboom spelen. 

We hebben geduldig gewacht op de kerstballen en toen we ze terug kregen, hebben we ze gesorteerd volgens grootte. Welke waren groot, klein, middelgroot ? Welke was de grootste en welke de kleinste ?

We mochten toen eindelijk onze boom versieren...

We speelden het Kerstverhaal en konden het volgen met magneetfiguren en met popjes.

We zagen het Kerstverhaal ook tijdens de Kerstviering in de kerk.

Tijdens ons kerstfeestje vonden we de aperitief lekker en we mochten de kersttaart die we zelf maakten, proeven na de viering.

In dit thema was het echt feest voor Sinterklaas. We vierden echt zijn verjaardag met alles erop en eraan. 

Cadeautjes rondbrengen over de daken en sorteren volgens kleur...

Met het snoepgoed van de Sint sorteerden en telden we. En we mochten het ook proeven. 

Tijdens de poppenkast kwam Pinkie de mandarijntjes van de Sint stelen en Piet speelde met de speelgoed ipv het in te pakken.

We dansten en zongen de pannen van het dak...

Sint