Volgend jaar naar onze school?

Blog: zesde leerjaar

Moordonderzoek:check
Slachtoffer: kikkervisje
Datum van de moord: 2 juni
Vermoedelijk tijdstip van de moord: terwijl wij onze boterhammen zaten op de eten.
 

Jaja, u leest het goed! Als echte detectives werden wij ingeschakeld in het moordonderzoek van de zaak 701, 702, 703, 704 en 705. Het dossier dat werd geopend in de zaak 'dood kikkervisje'. Door allerlei opdrachten ontdekten we wie de vreselijke moord pleegde en er ook nog mee weg kwam. En dat de wet van de sterkste geldt, dat ook. Verder gingen we solitair en solidair op zoek naar bijen in en om de Gaverplas. Wist je dat er een spinnendoder bestond? En een bijenwolf? En dat de koningin zelf kiest wie haar opvolgster wordt? Razend interessant allemaal! Dank aan de mensen van de Gavers om ons zo te boeien en te begeleiden!

FILMPJES:

1 2 3 4 5 6

FOTO'S:

bakje vol beestjes

Uniek, jij. 
Samen, wij ... 

 

Omdat we het al een tijdje planden. Omdat de zesdeklassers er zo veel zullen van leren. Omdat dit toch leren leven is?
Omdat het is wat juf ons wil meegeven: dat mensen gewoon mensen zijn. Omdat het zo mooi is. Omdat ... 

Samen met meester Robbie Courtens, meester met een kanjer van een hart van de Leeuwenklas in De Kim, mochten we op 24 mei zalig samen spelen met
Lobke, Rayan, Yasser, Timothy, Siebe, Jakub, Ciele en Dayvy. 8 Superkids die ons om de vinger wonden. 

Renée: "Ik heb geleerd dat je met iets heel kleins heel gelukkig kan zijn"

Joni: "Juf, ik moest zelfs stoppen met het bakwagenrijden omdat Jakub niet uitgelachen geraakte."

 

Remi: "Maar juf, hij heeft voor mij gezorgd, niet omgekeerd!"

Emma: "Ik heb geleerd dat je kinderen zo blij kunt maken met zo weinig."

Kevin: "Ik vond het fijn om hem te volgen."

Izaak: "Dat was zo cool!"

Tommy: "Juf, komen we volgende week terug?"

Noor zei niets, zij zweeg. En dat was precies wat haar 'pareltje' van haar vroeg... 

Iedereen droeg op zijn unieke manier een kanjer van een steen bij. 
En of die juf trots is ... 

alle foto's

Dat onze juf twee linkerhanden heeft is geen nieuws. Gelukkig viel de appel op dat vlak wel heel ver van de boom want we werden, voor het ineensteken van onze helikopters, bijgestaan door de professionele hulp van de veel- en veel handigere papa van juf Delfiene. Martin toonde ons stap voor stap hoe we de heli's moesten monteren. Fijne voormiddag! Dank je wel, meester Martin! 

10 mei ... superspannend! We trokken een kaartje uit de 'vriendjesdoos' en daarop werd ons 'vriendje van de dag' onthuld. Voor hem of haar ma aktenwe een kaartje en een sleutelhanger en mochten we nadenken over hoe we hem of haar zouden kunnen verwennen. 

Het afwachten en aftellen begon... 

Tot op donderdag 12 mei. De eerste kaartjes bereiken in het sriktste geheim via boodschappers hun bestemmeling. De sleutelhangers worden overhandigd, in jassen verstopt, aan haakjes gehangen, ... En het regent overal - werkelijk OVERAL complimentjes. We weergoden hadden ons ook stevig te pakken want ze beloofden buien maar we konden in volle zon de heerlijke vriendschapwandeling doen. Elk kleuterhandje kreeg een grote hand die het beveiligde. Elke glimlach werd door het vriendschapslied nog net iets breder. Elke juf of meester keek en zag dat het goed was. Dank je wel, iedereen, om hier ZO HARD in mee te leven. Onze school blaakt van de vriendelijkheid en de zorg voor elkaar. YES! 

FOTO'S: 

FIMPJES: