Volgend jaar naar onze school?

De krijtjes staken!

Wat een avontuurlijke weken hebben we achter de rug!

De krijtjes in de klas gingen namelijk staken! Elk kleurtje had wel iets te klagen: de ene voelde zich verdrietig omdat hij bijna nooit gebruikt werd, de andere was juist boos omdat hij altijd moest inkleuren. Elk krijtje had zo zijn eigen verhaal.

En toen... waren de krijtjes ineens verdwenen uit onze klas. Wat nu?

We konden natuurlijk niet bij de pakken neerzitten en besloten de krijtjes te helpen. We gingen aan de slag om ze weer blij te maken!

We begonnen met het maken van een nieuw jasje voor huidskleur, hielpen geel en oranje om weer vriendjes te worden en ontdekten allerlei gevoelens die we kunnen uiten via de spiegels in de klas. Zo leerden we niet alleen over kleuren, maar ook over emoties.

We probeerden de kleuren met elkaar te laten rijmen, gingen op kleurenjacht in de natuur en leerden hoe je kleuren kunt mengen. Er stond ons zoveel leuks te wachten!

Een van de hoogtepunten was de kleurendans die we hebben geleerd. Bij elke kleur hoorde een sjaaltje dat danste rond een lichaamsdeel. We hebben heerlijk bewogen op de muziek!

Naast alle kleuravonturen stond er ook nog een nieuwe letter en een nieuw cijfer op het programma. We maakten kennis met het cijfer '2' en de letter 'K'!

Voor het Krullenbol-project hadden we eerst alleen bruin en geel beschikbaar, precies de kleuren van onze vriend de slak! Maar met een beetje creativiteit en wat waterverf wisten we de slak vrolijker te maken. 😉

Toen we uiteindelijk alle krijtjes terug hadden, trokken we naar buiten om in het zonnetje op muziek te krullenbollen. De speelplaats veranderde in een ware kleurenregenboog!

Maar we maakten niet alleen regenbogen met krijtjes... Ook in de klas verzamelden we allerlei voorwerpen om samen een prachtige regenboog te creëren.

En als kers op de taart sloten we af met een kleurrijke, heerlijke fruitsalade. Iedereen heeft er volop van genoten!

Ben je benieuwd naar al dit kleurrijke plezier? Kijk maar snel mee! 🌈🍉