Volgend jaar naar onze school?

Welkom aan alle huisdieren in onze klas!

In het thema 'huisdieren' nodigden we onze huisdieren uit naar de klas. 

Samen met ons mochten ze plaatsnemen in de kring. We kregen heel wat honden op bezoek: Zita, Casper, Bentley, Lilly en Ziva. Maar naast al deze lieve honden kregen we ook een vis op bezoek namelijk Bluppie en een konijn Maurice. Maar niet alle huisdieren konden bij ons op bezoek komen en daarom kregen we nog enkele foto's/ filmpjes van een poes, kippen, konijnen en zelfs Griekse landschildpadden. Er waren dus een heleboel dieren waar we dan ook een heleboel vragen voor hadden: hoe heten de dieren? Wat eten ze graag? Hoe oud zijn ze? Is het een meisje of een jongen?.... De kleuters wisten al heel veel over deze dieren maar ook leerden ze nieuwe dingen over de dieren.

Daarmee gingen we ook aan de slag in de klas. We leerden dus al hoe ze eruit zien, wat ze graag eten, met wat ze graag spelen.... In ons themahoek verzorgden we de dieren door ze te wassen, om ze eten te geven, om met het dier naar de dierenarts te gaan.... We maakten hokjes voor onze eigen knuffel huisdieren... Eigenlijk leerden we om een echte dierenverzorger te zijn! En is dat gelukt????

NATUURLIJK alle vriendjes in de klas zijn echte dierenvrienden en de dieren waren ook dol op ons. Daarom verdienen alle kleuters een dierenverzorger diploma ;)

Nogmaals bedankt aan alle ouders en huisdieren om bij ons op bezoek te komen. Het was voor iedereen een fijne ervaring!

Onze lieve huisdieren
Onze lieve huisdieren!

Ochja! Ook Artie Max kwam op bezoek deze week en we ontdekten opnieuw een nieuwe lette, namelijk de letter 'P' van Papegaai. Jammergnoeg kon er geen papegaai naar de klas komen maar hangenden boven in onze winkel 2 lieve speelgoedparkietjes die voor ons vrolijke deuntjes zongen de voorbije weken.