Volgend jaar naar onze school?

Thema Sint

De voorbije weken vlogen echt voorbij.

Wat hebben we genoten van ons thema.

Je zag het vast thuis al dat we af en toe zwart naar huis gingen. Dit komt omdat we leerden zijn zoals een echte Piet of als de echte Sint. We speelden hun rol heel goed en konden zelf cadeautjes uitdelen in de klas. 

Onze nieuwe letter werd ook aangebracht de voorbije weken en dat was de letter 'S'. Zo konden we in ons Sintboekje oefeningen maken rond tellen, rond letters maar ook af en toe eens een spelletje maken.

We leerden spelen met een kwartet spel en dat verliep echt al heel vlot. De kleuters konden dit de laatste week echt helemaal zelfstandig spelen zonder hulp.

De Sint kwam toe met zijn stoomboot dus creëerden we onze eigen kleurrijke stoomboot. En ook ging hij weg met zijn stoomboot terug naar Spanje. Zo klonk ook ons liedje de voorbije weken. (Toet doet de stoomboot.)

We hebben ook voor het eerst krullenbol gedaan en dit sloeg zo goed aan bij de kleuters dat wij dit het komend jaar natuurlijk verder inoefenen. (= Tekenen op muziek)

Tijdens ons thema was er ook de voorleesweek en was echt super leuk om mama's, papa's, grootouders... in de klas te hebben om eens een verhaaltje voor te lezen. Super bedankt aan ouders, grootouders die hiertoe bereid waren om eens langs te komen.

En natuurlijk kwam de Sint ook eens op bezoek. Wat werd er veel gelachen met Piet die een beetje zot deed in de klas. En een groepsfoto mocht natuurlijk ook niet ontbreken!

En waren de kleuters de voorbije weken flink geweest? 

Natuurlijk! Ook de Sint en Piet brachten snoepgoed en speelgoed naar de klas. De kleuters smulden meteen lekker van het snoepgoed en speelden al heel mooi met het nieuw speelgoed. 

En om onze week af te sluiten maakten we nog eens een lekker sinttaart! Wat was dat smullen!! + Super trots op alle kleuters want ze hebben allemaal van een mandarijntje geproefd!

Sint en piet!