Volgend jaar naar onze school?

Thema: Kerst

Wat een gezellige tijd van het jaar!

Daarom versierden we ook onze eigen kerstboom. En dat deden we met elk onze eigen/persoonlijke kerstbal. Zo werd het echt een kerstboom van enkel en alleen de vlinderklas. En elke dag werden de lichtjes aangestoken om wat gezelligheid te creëren.

Maar naast onze eigen vlinderkerstboom konden wij ook kerstbomen versieren. En wat kwamen daar leuke creaties uit. Soms werd zelf de kerstboom niet versierd, maar gewoon onszelf.

Boven in de poppenhoek/bouwhoek speelden we het kerstverhaal na. En wat konden de kleuters dit super goed. Het was net of Jozef en Maria echt in onze klas waren.

Maar natuurlijk zaten we ook niet stil en werkten we volop aan onze nieuwjaarsbrief en ons nieuwjaarscadeau. Ook terug hier waren er prachtige creaties. (Als je graag de foto's wil van je kleuters nieuwjaarsbrief stuur dan gerust een mailtje ;). )

We leerden werken met geometrische blokken en dat ging echt al redelijk vlot. Ook tellen werd terug volop ingeoefend. 

Maar om het jaar 2023 af te sluiten gingen we met alle kinderen van de school samen naar de kerk en genoten we van een toneelstuk over het kerstverhaal en ook van een mooi koor. Om daarna dan ook gezellig het jaar af te sluiten met een chipje en een filmpje.