Volgend jaar naar onze school?

Thema Ik ben een kunstenaar!

Wat een grote kunstenaars in onze klas!

De kleuters waren heel enthousiast doorheen het thema om nieuwe kunstwerken te ontdekken en daarmee ook te experimenteren.

Onze fles is een echt kunstwerk geworden maar wat het resultaat is blijft een tijdje een geheim! (Wordt dus vervolgd 😉)

In kunstwerken worden er kleuren gebruikt, donkere- , felle- , pastelkleuren… en daar zijn wij ook mee aan de slag gegaan. 

Eerst en vooral hebben we geëxperimenteerd met bloemen. Corneel de penseel kwam langs en had witte bloemen gekocht omdat er niets anders meer in de winkel was. Maar wit is geen kleur… Corneel wilt kleur in zijn bloemen hoe kunnen we dat doen????

Eerst zette we de bloemen in een vaasje en deden we er een beetje ecoline bij. Stilletjes aan verkleurden de bloemen beetje bij beetje. Na 2 weken waren het echt prachtige kleuren.

Maar hoe worden kleuren dan toch gemaakt? Eerst en vooral zijn er 3 basiskleuren rood, geel en blauw en met die 3 kleuren kunnen wij anderen kleuren maken. Och ja? De kleuters waren enorm verwonderd als ik hun handen schilderde met verf. Maar de kleuren veranderen toch niet? Tot ze elkaars handen eens op elkaar wreven toen veranderde er van alles!

En met die  gemengde kleuren gingen wij ook aan de slag in ons hoekenwerk. We knutselende de weg van schilderaar Miro en werkten deze af met felle kleuren.

Maar ook Keith haring was van de partij. Wij oefende verschillende standbeelden. Makkelijke maar ook moeilijke… maar nu was het de tijd om ons eigen standbeeld te creëren. We namen daar dan ook een foto van en kleurde deze in, in 1 fel kleur. Zo maakten we samen een werk van Keith haring.

Ook een museum in de klas mocht niet ontbreken. En wat kan ik zeggen dat wij heel goeie gidsen hebben in de klas. Zo leerden we met Artie Max ook de nieuwe letter ‘M’.

We ontdekten zoveel leuke nieuwe dingen waarbij sommige kleuters ook aan de slag gingen thuis. En creëren ook hun eigen kunst werk.

Geniet maar mee met de foto’s 😉