Volgend jaar naar onze school?

Thema Herfst-Halloween

Wat is er gebeurd in onze klas????

De volledige klas stond helemaal anders. Er waren dingen verplaatst, er waren dingen bijgekomen en er zaten dieren zoals spinnen, vleermuizen... in de klas.

Wie zou dat nu toch gedaan hebben? Misschien boeven? Maar die zouden toch geen dieren achterlaten... Misschien waren het wel HEKSEN!...

Dus gingen we opzoek in de tuin naar de heksen. Maar jammer genoeg hadden we geen heksen gevonden. Wel een lief klein egeltje die later op de dag werd opgevangen door een diereninstelling. 

Maar wat nu gedaan, we hadden geen heksen gevonden. Wie ging er nu voor die vleermuizen en spinnen zorgen???

Weet je wat, de kleuters hadden een schitterend idee. We gingen er zelf voor zorgen! We zullen met zijn allen echte heksen worden!

En zo gebeurde het dan ook. De klas werd omgetoverd tot een heksenlokaal waar we soepjes leerden brouwen. Waar we leerden dansen, lachen... zoals een echte heks. Waar we leerden 'toveren'. En zorgen voor die enge dieren.

En natuurlijk maakten we ons klaslokaal zo eng mogelijk zodat iedereen die langskwam wist dat wij heksen aan het worden waren.

De voorbije weken hebben we zoveel geleerd. Dat we eigenlijk ontdekten dat die enge dieren, eigenlijk lieve dieren waren. Ze werden echt onze vrienden. En zeker Jonnie de spin, die kwam af en toe eens kriebelen op ons hoofdje.

We leerden ook 2 nieuwe letters bij. De 't' van tak en de 'h' van heks. Onze letterboom is nu echt al goed aan het groeien.

Maar de grootste vraag blijft natuurlijk of we nu echte heksen zijn geworden???? Dat is voor ons een weet en voor jullie een vraag. Wie weet zie je ons later dit jaar opnieuw en tonen wij onze heksenkunsten ;)

Heksensoep maken!