Oudste kleuters b (OKb)

Feest in de klas want Renée wordt 6 jaar in de vakantie. Ze koos ervoor om haar verjaardag te vieren in de kleine kring. Voor haar verjaardag maakte Renée een taartjeskroon. Na het uitblazen van de kaarsjes mocht Renée een ballon uitkiezen en zelf opblazen en daarna gooien en vangen met 6 kindjes. Renée kon de ballon al super groot opblazen! Ze vertelde glunderend over haar lievelingsspeelgoed: haar gevulde pennenzak voor het eerste leerjaar, haar camera waar we samen een foto mee namen en een hartje vanop een super grote teddybeer. Als verrassingsactiviteit koos Renée graag voor het verhaaltje van de kleine zeemeermin. We kregen ook nog een lekker traktaatje waar we van smulden in de klas. Renée maakte er echt een leuk feestje van! Proficiat!

Feest in de klas want  Charles werd 6 jaar. Hij koos ervoor om zijn verjaardag te vieren in de kleine kring. Voor zijn verjaardag maakte Charles een taartjeskroon. Na het uitblazen van de kaarsjes mocht Charles een ballon uitkiezen en zelf opblazen en daarna gooien en vangen met 6 kindjes. Charles kon de ballon al super groot opblazen! Hij vertelde glunderend over zijn lievelingsspeelgoed en spelletjes: zijn supergrote dino, een speelgoedslang om de juf bang te maken en een nerf geweer. Als verrassingsactiviteit koos Charles graag voor het verhaaltje van de 3 biggetjes waar we buiten naar luisteren. We kregen ook nog een lekker traktaatje waar we van smulden in de klas. Charles maakte er echt een leuk feestje van! Proficiat!

Feest in de klas want Sara wordt 6 jaar in de vakantie. Ze koos ervoor om haar verjaardag te vieren in de kleine kring. Voor haar verjaardag maakte Sara een sprookjeskroon. Na het uitblazen van de kaarsjes mocht Sara een ballon uitkiezen en zelf opblazen en daarna gooien en vangen met 6 kindjes. Sara kon de ballon al super groot opblazen! Ze vertelde glunderend over haar lievelingsspeelgoed: haar konijnenknuffels, de verhaaltjes van mama waar ze naar luistert en haar voetbal om in de tuin te spelen met haar broers. Als verrassingsactiviteit koos Sara graag voor een buitenspelletje. We kregen ook nog een lekker traktaatje waar we van smulden in de klas. Sara maakte er echt een leuk feestje van! Proficiat!

Feest in de klas want Anouk wordt 6 jaar in de vakantie. Ze koos ervoor om haar verjaardag te vieren in de kleine kring. Voor haar verjaardag maakte Anouk een taartjeskroon. Na het uitblazen van de kaarsjes mocht Anouk een ballon uitkiezen en zelf opblazen en daarna gooien en vangen met 6 kindjes. Anouk kon na een beetje hulp de ballon al super groot opblazen! Ze vertelde glunderend over haar lievelingsspeelgoed: 2 mooie en schattige diertjes met lip gloss en handcreme en een heel mooi frozensterretje met diamantjes. Als verrassingsactiviteit koos Anouk graag voor het verhaaltje van het lelijke eendje. We kregen ook nog een lekker traktaatje waar we van smulden in de klas. Anouk maakte er echt een leuk feestje van! Proficiat!

Feest in de klas want  Emiel wordt 6 jaar in de vakantie. Hij koos ervoor om zijn verjaardag te vieren in de grote kring. Voor zijn verjaardag maakte Emiel een taartjesskroon. Na het uitblazen van de kaarsjes mocht Emiel een ballon uitkiezen en zelf opblazen en daarna gooien en vangen met 6 kindjes. Emiel kon de ballon al super groot opblazen! Hij vertelde glunderend over zijn lievelingsspeelgoed en spelletjes: hij speelt heel graag met de frisbee, vindt tennissen leuk en speelt graag buiten met papa. Als verrassingsactiviteit koos Emiel graag voor het verhaaltje van de kleine zeemeermin waar we buiten naar luisteren. We kregen ook nog een lekker traktaatje waar we van smulden in de klas. Emiel maakte er echt een leuk feestje van! Proficiat!

Feest in de klas want  Mohammed wordt 7 jaar in de vakantie.  Hij koos ervoor om zijn verjaardag te vieren in de grote kring. Voor zijn verjaardag maakte Mohammed een letterkroon. Na het uitblazen van de kaarsjes mocht Mohammed een ballon uitkiezen en zelf opblazen en daarna gooien en vangen met 7 kindjes. Mohammed kon de ballon al super groot opblazen! Hij vertelde glunderend over zijn lievelingsspeelgoed en spelletjes: hij speelt graag spelletjes op de computer, speelt graag buiten met zijn zus en knuffelt graag met zijn mama. Als verrassingsactiviteit koos Mohammed graag voor het verhaaltje van de Wolf en de zeven Geitjes waar we buiten naar luisterenden. We kregen ook nog een lekker traktaatje waar we van smulden in de klas. Mohammed maakte er echt een leuk feestje van! Proficiat!

Feest in de klas want  Sem werd 6 jaar. Hij koos ervoor om zijn verjaardag te vieren in de grote kring. Voor zijn verjaardag maakte Sem een koningskroon. Na het uitblazen van de kaarsjes mocht Sem een ballon uitkiezen en zelf opblazen en daarna gooien en vangen met 6 kindjes. Sem kon de ballon al super groot opblazen! Hij vertelde glunderend over zijn lievelingsspeelgoed en spelletjes: hij houdt van kleuren, spelen met Wout en luisteren naar verhaaltjes. Als verrassingsactiviteit koos Sem graag voor het verhaaltje van de Wolf en de zeven Geitjes waar we buiten naar luisteren. We kregen ook nog een lekker traktaatje waar we van smulden in de klas. Sem maakte er echt een leuk feestje van! Proficiat!

Het schooljaar zit er bijna op en voor de kinderen van de 3e kleuterklas breken er spannende tijden aan. Na de zomervakantie maken zij de grote overstap naar de lagere school. Om hen alvast een voorsmaakje te geven van wat het 1e leerjaar te bieden heeft, organiseerden meester Frederiek en meester Filip 'een probeerlesje'.  De kleuters leerden het woordje 'ik' lezen en schrijven. Op het einde van de les was iedereen dolenthousiast. Het 1e leerjaar wordt heel erg leuk! 

1e leerjaar