Volgend jaar naar onze school?

Oudste kleuters d (OKd)

🎉 Hiep hiep hoera voor Lina! 🎉 Vandaag is een heel speciale dag, want onze stralende Lina werd 5 jaar! 🥳✨

Met een grote glimlach beklom ze vol trots de kleurrijke vlinderstoel en schitterde in haar prachtige, zelfgemaakte kroon. 👑🌈

We hebben volop genoten van het zingen, dansen én natuurlijk samen vieren! 🎶💃 Want wat is een feest zonder plezier? Lina koos voor een vrolijke dans, het betoverende bellenblazen met een vriendje en een gezellig spelletje met haar allerbeste vriendjes. 🎈

Wat hebben we ontzettend veel gelachen en genoten vandaag! 🤩🎉

En alsof dat nog niet genoeg feest was, mochten we tijdens de ontdekking van onze nieuwe letter deze week smullen van een heerlijke traktatie die Lina zelf had uitgekozen! 🍰🍭 Wat een feestelijke dag! 🌟🎂

Lina, je hebt ons allemaal laten stralen vandaag – op naar nog meer mooie avonturen! 🌟🎈

https://photos.app.goo.gl/XQyMvhGBD7fXaNSq5

Wat een avontuurlijke weken hebben we achter de rug!

De krijtjes in de klas gingen namelijk staken! Elk kleurtje had wel iets te klagen: de ene voelde zich verdrietig omdat hij bijna nooit gebruikt werd, de andere was juist boos omdat hij altijd moest inkleuren. Elk krijtje had zo zijn eigen verhaal.

En toen... waren de krijtjes ineens verdwenen uit onze klas. Wat nu?

We konden natuurlijk niet bij de pakken neerzitten en besloten de krijtjes te helpen. We gingen aan de slag om ze weer blij te maken!

We begonnen met het maken van een nieuw jasje voor huidskleur, hielpen geel en oranje om weer vriendjes te worden en ontdekten allerlei gevoelens die we kunnen uiten via de spiegels in de klas. Zo leerden we niet alleen over kleuren, maar ook over emoties.

We probeerden de kleuren met elkaar te laten rijmen, gingen op kleurenjacht in de natuur en leerden hoe je kleuren kunt mengen. Er stond ons zoveel leuks te wachten!

Een van de hoogtepunten was de kleurendans die we hebben geleerd. Bij elke kleur hoorde een sjaaltje dat danste rond een lichaamsdeel. We hebben heerlijk bewogen op de muziek!

Naast alle kleuravonturen stond er ook nog een nieuwe letter en een nieuw cijfer op het programma. We maakten kennis met het cijfer '2' en de letter 'K'!

🎉 Hiep hiep hoera voor Charlotte! 🎉 Vandaag is een hele bijzondere dag, want Charlotte werd 5 jaar! 🥳🌟

Vol trots stapte ze de klas binnen in haar allermooiste jurkje, helemaal klaar om haar speciale dag te vieren. 💖👗 Natuurlijk mocht ze meteen plaatsnemen op de schitterende vlinderstoel, en samen zongen en dansten we vrolijk voor onze jarige prinses! 🎶💃

De keuze was aan Charlotte: welke drie activiteiten zouden het feest compleet maken? Ze koos voor een vrolijk dansje, een gezellig gezelschapsspelletje en een superleuk filmpje. 📽️🎉

Tijdens het filmpje werden we nog eens extra verwend, want Charlotte trakteerde ons op heerlijke snoepjes! 🍬😋 Wat een feest! 🎈

Charlotte, je hebt ons allemaal laten genieten van een fantastische dag! 🥰🎂

🎉 Hiep hiep hoera voor Denis! 🎉 Vandaag vieren we feest, want Denis werd 5 jaar! 🥳🌟

Het was opnieuw een feestje in onze klas, vol vrolijke gezichten en dansende voeten! We hebben zo genoten van het zingen en dansen, en Denis straalde van oor tot oor. Hij voelde zich echt héél speciaal vandaag! 💫🎶💃

Uit alle leuke activiteiten koos Denis zijn favorieten: een spannend gezelschapsspelletje, het magische bellenblazen en een gezellig filmpje. 🎈📽️

En alsof dat nog niet genoeg feestvreugde was, trakteerde Denis ons tijdens het filmpje op heerlijke paprika chips! 😋🍟 Wat hebben we gesmuld en genoten!

Denis, je hebt onze dag helemaal fantastisch gemaakt! 🎉🎂✨

Hiep hiep hoera voor Denis!

Natuurlijk! Hier is een speelse en vlotte versie van je tekst:

---

Het eerste thema zit er alweer op!

Wat hebben we veel over onszelf ontdekt, en de kleuters wisten al zo veel! We leerden ons lichaam op verschillende manieren kennen, en dat deden we door allerlei leuke spelletjes.

We moesten elkaar blindelings herkennen door te voelen. Wat een uitdaging! Zelfs ik mocht het proberen. De kleuters moesten zo lachen, want ik kende de namen nog niet zo goed. Maar na een paar keer raden, was ik er uiteindelijk toch in geslaagd!

Ook fluisterden we woordjes en zinnetjes in elkaars oren. Soms kwamen er wel hele vreemde antwoorden uit het laatste kindje! 🤣 Maar dat maakte het alleen maar grappiger.

We dansten met al onze lichaamsdelen en leerden werken met de computer en de muis... en dat was nog maar het begin!

Daarnaast waren we druk bezig met het maken van onze kroon voor de verjaardag. We prikten een vlinder uit en zochten de letters van onze naam.

En dan kwam robot Max op bezoek! Hij introduceerde ons aan de letter 'A' en 'a'. Nu schittert hij in onze letterboom in de kring.

We lazen ook een speciaal boekje voor in de klas over 'uniek zijn'. Elk vriendje in onze klas is op zijn of haar eigen manier uniek!

🎉 Hiep hiep hoera! Lewis werd 5 jaar! 🎉 Wat een feestelijke dag in de klas! 🥳✨

De sfeer zat er helemaal in: we hebben luid gezongen, vrolijk gedanst en ontzettend veel plezier gemaakt. 🎶💃

Lewis had de eer om uit 6 leuke kaartjes 3 geweldige activiteiten te kiezen. Zijn keuze? Een gezellig gezelschapsspelletje, het magische bellenblazen en een spannend verhaaltje lezen. 🎈📖

Als kers op de taart trakteerde Lewis ons op heerlijke snoepjes – en wat hebben we ervan gesmuld! 😋🍬

Het was een dag vol feest en blije gezichten. Kijk maar mee! 🎂🎉

Hiep hiep hoera Lewis!

 

Onze 1ste schoolweek zit er al weeral op.

Het was een spannende week met heel veel nieuwe dingen om te ontdekken.

Maar ze zijn zeker niet uit ontdekt!😉 We hebben nog een heel jaar lang om te ontdekken.

Deze week hebben we ook 3 nieuwe vriendjes in onze klasgroep verwelkomt.

Welkom aan Milou - Lina en Bas.

Natuurlijk hebben we niet alleen gespeeld, maar we hebben ook de afspraken in onze klas ontdekt.

En leerden omgaan met elkaar en met het nieuw materiaal.

We sloten de week af met een lekker en gezond aperitiefje in onze toekomstige eetzaal.😃

Kijk maar alvast mee naar de eerste week:

 

Lieve vlinders en ouders,

 

Welkom in de Vlinderklas!🦋 Wat fijn dat we samen een nieuw schooljaar gaan beleven vol avontuur, spel en natuurlijk een heleboel plezier. Na een lange zomer zijn we klaar om samen op ontdekking te gaan!

 

In onze vlinderklas gaan we knutselen, zingen, dansen en nog veel meer leuke dingen doen. We leren samen nieuwe vriendjes kennen en gaan stap voor stap groeien, net als echte vlinders.🦋

 

Ik kijk er enorm naar uit om samen te werken en jullie kleine vlinders te zien groeien en bloeien. Samen maken we er een prachtig jaar van!

 

Vleugeltjes wijd, klaar voor de start - op naar een kleurrijk schooljaar!

 

Lieve groetjes,

Juf Cindy

 vlinder.png