Oudste kleuters b (OKb)

Als mooimakers gaan we 1x per maand op wandel door Sint-Lodewijk. 
Tijdens deze leerwandeling volgen we een bepaalde route en zoeken we zoveel mogelijk afval om op te ruimen. 

De kinderen zochten heel flink en vonden tot hun grote verbazing veel afval langs de straten! 

We wouden graag een mooie foto nemen omdat ze trots waren op alles wat we gevonden hadden, maar dan gaven de kinderen aan dat het gevonden vuilnis hun eerder verdrietig maakt dan blij... Wat een mooie ingesteldheid! 

Ons eerste thema zit er al op! De dagen vlogen voorbij. 

We leerden samen de hoekjes in de klas en de vriendjes beter kennen, ontdekten het keuzebord en gingen druk aan het werk met het ontwerpen van onze verjaardagskroon naar keuze en de symbooltjes voor bij de kapstokken.

Na het verkennen van de klas gingen we flink aan de slag met ons eerste thema: welkom van top tot teen. We werkten met al onze zintuigen tijdens het lichaamsspel, leerden een liedje met knotsgekke bewegingen, mochten de robot programmeren naar de hoekjes van de klas, ontdekten de letter L van ons lichaam, gingen voor de eerste keer aan slag met 'Miertje Maniertje' die ons wegwijs maakt in de wiskundige wereld en kwamen tot rust als kapitein in onze eigen boot. 

Dinsdag kwam juf Majela voor de eerste keer langs (kunstkuur) en leerden we het super leuk liedje 'het is tijd om weer naar school te gaan'. 

Tot maandag! 

Afbeelding met tekst, binnen, vloer, kamer</p>
<p>Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Kijk eens hier, kijk eens daar, zoveel vriendjes bij elkaar... 

Op 1 september mochten we 35 flinke kleuters verwelkomen in de OKb klas. We startten het schooljaar fit en energiek met een aantal bewegingsspelletjes op de speelplaats. Terwijl de grootste groep kinderen hun beste moves en bewegingspasjes presenteerden, kon een kleiner groepje kinderen telkens de rondleiding in de klas volgen. Op die manier leerden alle kinderen de klas, de vriendjes en de juffen wat beter kennen om tenslotte voluit te gaan voor vrij spel in de vele hoekjes van onze klas. En toen het tijd was om naar huis te vertrekken waren we het allemaal eens met elkaar: 1 september vloog voorbij, was veel te kort en we kijken heel erg uit naar meer!

1

welkom

Ben je druk of juist heel stil? Heb je kort haar of een bril? Heet je Fien, Jamal of Brent ... Bij ons ben je welkom zoals je bent. Dus kom er bij, hier is voor jou een plekje vrij. 

Ben je groot of juist heel klein? Ben je blij of heb je pijn? Heet je Bob, Noor of Inez ... Bij ons ben je welkom zoals je bent. Dus kom er bij, hier is voor jou een plekje vrij.