Volgend jaar naar onze school?

Jongste kleuters c (JKc)

4 oktober was het werelddierendag. Hèt moment om eventjes stil te staan bij de dieren dicht bij ons. Dieren die lekker thuis wonen, maar ook bij dieren die nog niet direct een huisje hebben en eventjes in het dierenasiel verblijven en verzorgd worden. 

Verder staan we ook stil bij hoe we voor een diertje moeten zorgen, wat ze eten, hoe ze leven, wat er belangrijk is, wat ze leuk/niet leuk vinden, … 
Doorheen het thema kwamen huisdieren om bezoek : Piston, Ollie, Chloé, Butler, Speedy en Rookie het was leuk jullie op bezoek te hebben. We zijn blij dat we jullie mochten leren kennen. Het was een leuke en leerrijke ervaring.

In onze schoolboomgaard staan appelbomen, perenbomen en een pruimenboom. We vonden heel veel fruit aan de bomen en tijdens onze waarneming hebben we fruit geplukt om in de klas waar te nemen en te proeven. We maakten fruitsalade met fruit dat de kindjes meebrachten en fruit uit onze schoolboomgaard. Wat hebben ze gesmuld !

Deze week hebben we appels gesorteerd volgens grootte en volgens kleur. We sorteerden fruit volgens soort. We spraken over fruit dat wel of niet bij ons aan de bomen groeit. We spraken over het verschil tussen zoet en zuur...

 

Unicorn kwam op bezoek in de klas. Hij had een mooie regenboog mee om aan de kindjes te tonen. Toen hij ze wou tonen was de regenboog grijs geworden. Dat was normaal want Unicorn was veel te ver van Het land van de regenboog gegaan en nu waren de kleuren kwijt. We deden allerlei opdrachten en steeds doken er stukjes van de regenboog op. Zo konden we de regenboog weer kleurig maken en kon Unicorn terug naar huis.