Volgend jaar naar onze school?

Spatje naar de maan!

Maandag vonden we een vreemd wezentje in ons bosje... Het was Spatje! Spatje kwam een kijkje nemen op planeet aarde en was te laat om met zijn mama en papa terug mee te gaan naar de maan. Hij verbleef 2 weekjes bij ons en we leerden allerlei gekke dingen over de ruimte. 

In de kring: sterrenkoekjes bakken, plaatsbegrippen met een raket, tellen en terugtellen tot 10, planetenspel in de turnzaal (stoelendans maar met hoepels), ik ga naar de ruimte en neem mee..., verhaal Pep en Pino in de ruimte, versje Spatje ik heb je gezien, liedje 3,2,1,0 daar gaat de raket, leerfilmpje paxi en het zonnestelsel, het Scheppingsverhaal, sorteeroefeningen van afval om voor de aarde te zorgen, ... 

In de hoekjes: fantasiespel met astronauten/planeten/raketten, het huisje werd omgebouwd tot een ruimtestation, sterren zoeken en vergelijken met hoeveelheden, de robot programmeren doorheen het heelal, marsmannetjes maken uit plasticine, kleurplaten over de ruimte om ons 'bekje' verder in te oefenen, raketten bouwen met magneetblokken, lezen in boekjes over de ruimte. 

We gingen ook naar een prachtig toneel van 'Het wolk' over hoe afval toch iets moois kan worden. 

Vrijdag hebben we Spatje met een ruimteschip terug gezet in het bosje. 
Hopelijk is Spatje dit weekend terug opgehaald om met mama en papa terug naar de maan te gaan. Spannend!