Volgend jaar naar onze school?

Kriebeltjes in het kasteel!

Maandag kregen we bijzondere post! We waren uitgenodigd op het riddersfeest van ridder Rikki. Op dit grote feest ging hij trouwens met prinses Annibelle. Maar voor we naar het feest konden, moesten we uiteraard eerst leren hoe we ons als ridders en prinsessen moesten gedragen. 

In de kring: we luisterden naar het verhaal van ridder Rikki, we mochten in groepjes samenwerken om een kasteel te bouwen van 'X' aantal blokken, we ontdekten hoe rijmwoordjes klinken en konden de prinses zo bevrijden uit het kasteel, bekeken het gedrag van ridders en besproken wat goed en fout was, legden de riddereed af, zochten in het kasteel waar de prinses verstopt was aan de hand van plaatsbegrippen, speelden op de computer een spelletje over schaduwbeelden van ridders.

Bij de juf: we mochten een patroon plakken om ons kasteel te vullen, deden de schrijfdans rond de kantelen van het kasteel, maakten onze eigen armbanden en kroon en we mochten in een hoekjes helemaal zelf iets in elkaar knutselen door te kleuren en te knippen en te plakken (op vraag van de kinderen, echte artiesten :D). 

In de hoekjes: we versierden wapenschilden, verdeelden de diamanten in de juiste hartjes, maakten mooie parelkettingen, konden ons verkleden in het klasteel, hielden zwaardgevechten, bouwden kastelen, speelden fantasiespel met de burcht en het kasteel, we ging ook eens op bezoek in de klas van juf Stephanie! 

Donderdag was het eindelijk zover... Het grote riddersfeest. We hadden onze attributen aan en hebben onze klas ingericht als een echt kasteel. Samen smulden we van onze overheerlijke hartjes cupcakes met aardbeien!