Jongste kleuters a (JKa)

Op maandag kregen we bezoek van een aantal zeedieren. De zeedieren waren op zoek naar hun mama. We ontdekten welke zeedieren bij elkaar hoorden. Zo konden we vertellen dat de krab scharen heeft, de kwallen kunnen 'prikken', visjes heel dicht bij elkaar zwemmen om zich veilig te voelen, dolfijnen op en neer uit het water kunnen springen, zeesterren als een ster op de grond liggen, ... op deze manier vonden we voor iedereen zijn mama terug! 

Er werd dit thema ook heel hard gewerkt aan het moederdag cadeautje, DE grote verrassing. Want ze mochten het niet verklappen. Al was de verleiding waarschijnlijk groot :D. 

Verder mochten we ook bellen blazen in het water, zagen we welke spulletjes bleven drijven en welke konden zinken, visjes vangen en sorteren, vissen tellen en naar de juiste bokaal brengen, schrijfdans van de golven van de zee, ... 

In dit mooie weer was het ook ideaal om met onze zandbak en visput buiten te spelen! Wat deden we het al goed om in ons hoekje buiten te blijven! 

Alyssa werd grote zus van een kleine broer Niel! Proficiat! Ze had een mooi kaartje mee en doopsuiker voor de kindjes. Wat was ze trots! 

Welkom Cas, Jules, Warre, Coralie en Talia! 

Het was een drukke week... De nieuwe vriendjes leren kennen, terug wennen aan de klas na 3 weken, de afspraken terug een beetje herhalen, ... maar vooral veel samen gespeeld! Genieten samen met de kindjes. 

In deze gezellige drukte heb ik er niet altijd aan gedacht om foto's te nemen, oeps, volgende week beter :D. 

We maakten ook kennis met kikker van de kikkerrock! Deze kikker komt 1x per maand naar school om de verjaardagen te vieren. De kindjes mochten zelf eens kikker zijn en knuffelen met kikker. Een groot succes :D.