Vijfde leerjaar a

Als onderdeel van computationeel denken deden we de opdracht 'Communiceren zonder te praten'. Nee, geen digitale technologie deze keer! Het gaat als volgt: trek een kaartje uit de enveloppe en duid daarna op de fiche aan wat er allemaal bij past. Aan de hand van welke categorieën aangeduid worden, moeten de anderen raden welk woord er op het kaartje staat. Eenvoudig toch? Of toch niet altijd? Wil je graag een voorbeeld? De categorieën zijn: eten en drinken - wit. Dat wordt melk. En wat als je een gebouw aanduidt en krom? Dan heb je de Toren van Pisa, natuurlijk. Het moeilijkste aan deze opdracht? Je mag niet praten!!

communiceren zonder te praten

We werkten deze week ook rond de week van de poëzie. Welk woord ontbreekt in het gedicht? Is het grappig, moeilijk, onwerkelijk of toch voor de hand liggend? Op het briefje schreven ze al hun ideeën. Uit de mogelijke antwoorden stemden we op het beste woord. Daarna kregen ze de oplossing. Maar welk gedicht is nu het mooiste? 

gedichtendag

Dankzij Rhizo College Zwevegem en hun project Stemwijs kunnen de leerlingen ook eens kennismaken met de wereld van techniek: materialen en gereedschappen, ontwerpen, en natuurlijk ook uitvoeren. In deze eerste workshop maakten ze al een deel van hun eigen pennenzak. Volgende week werken we deze af in workshop 2. Wordt vervolgd...

workshop 1