Zeeklassen 2021-2022

ZEEKLASSEN 2021-2022

zeeklassen

Woensdag 15 september

Deze ochtend waren we vroeg uit de veren want eindelijk was het zover: de zeeklassen! Na onze tocht met de trein en met de tram kwamen we aan in Vayamundo te Oostende. Onze bagage werd even aan de kant gezet en we trokken meteen richting het strand waar we vrij mochten spelen!

Daarna maakten we een wandeling richting Raversijde. Na de picknick begon onze eerste echte activiteit in Atlantikwall. Samen met een gids trokken we door bunkers, duinen en ondergrondse gangen. We kregen heel wat verschillende kanonnen te zien en leerden heel wat bij over de Tweede Wereldoorlog. Echt interessant! 

Na het avondmaal was er nog heel eventjes tijd voor een frisse duik in het zwembad en dan was het tijd om naar bed te gaan! Bekijk zeker eens onze foto's op de link hieronder: 

Zeeklassen: avonturen op woensdag! 

Donderdag 16 september

Vandaag was de zon ook van de partij in Oostende! In de voormiddag keken we met onze kunstige bril naar de kunstwerken in Mu.ZEE. Daarna werden we zelf aan de slag en werden we échte kunstenaars. 

In de namiddag bezochten we samen met de gids de haven van Oostende. Om daar te geraken moesten we eerst even op de tram én staken we over met de veerboot!  

's Avonds mochten we opnieuw zwemmen in het zwembad en kregen we bezoek van meester Filip, meester Frederiek, juf Els en Alain. Nog even spelen in het speeldorp en dan bedje binnen!

Zeeklassen: avonturen op donderdag! 

Vrijdag 17 september

Aan alle mooie liedjes komt een einde en zo ook aan onze zeeklassen. Toch trokken we er vandaag nog een laatste keer op uit. Samen met een ervaren natuurgids ontdekten we de geheimen van het strand en de zee. 

Na een laatste stevig middagmaal en nog even vertoeven in het speeldorp, trokken we richting het station. Tot straks mama's en papa's! 

Zeeklassen: avonturen op vrijdag!