Tweede leerjaar b

Lichtpuntjes.

Soms zijn ze groot,

soms zijn ze klein.

Je hoeft ze niet te zoeken,

je kunt ze ook zijn.

 

Onder dat motto besloten we een kleurrijk kaartje te knutselen met waterverf en alcoholstift, én dit gedichtje vanbinnen. We geven het cadeau aan wie in deze donkere dagen wel eens een lichtpuntje kan gebruiken.

" "

In onze kring lazen we het boek ‘Een boom vol herinneringen’, over Vos die na een lang en gelukkig leven voor altijd in slaap valt in het bos. De andere dieren missen hun vriend en komen bij elkaar om herinneringen op te halen. Plots begint er een heel klein plantje te groeien op de plek waar Vos onder de sneeuw ligt. Bij elke herinnering wordt het plantje groter en mooier, tot er een enorme boom midden in het bos staat. Een boom vol mooie herinneringen aan Vos.  

We vertelden zelf ook over familieleden, vrienden of huisdieren die overleden zijn, schreven een warme herinnering neer en hingen die in onze zelfgemaakte ‘boom vol herinneringen’. Die geven we voor de rest van het schooljaar een mooi plekje in onze klas. Nogmaals bedankt aan de mama van Ruby om ons deze prachtige boom te schenken!