Tweede leerjaar a

Een nieuwe maand, een nieuw leesproject!
 
In juni lezen we het zomerse verhaal van Geronimo Stilton voor: 'Prettige vakantie, Stilton?'.
 
Deze fantastische boekenreeks heeft enorm veel verschillende spannende verhalen, ideaal voor een 2de leerjaar: met prenten, leuke lettertypes en veel kleur. Iedere leerling mocht donderdag weer een boekje kiezen. We werken opnieuw met een uitleendienst. Dezelfde afspraak als bij Dolfje houden we aan: Het boek blijft in de boekentas zitten en mag zowel in de klas als thuis gelezen worden. Is het uit, mogen ze ruilen voor een ander exemplaar. Tijdens het leeshuiswerk kreeg de klas ook al een heuse Geronimo-leesbingo. Hopelijk veel muizenleesplezier! 😊🔆

 

 

 

Hiep hiep hiep voor onze jarigen van de maand maart: Géraud, Fosse en Elena!

 

De top drie van de zwemwedstrijd werd volledig vertegenwoordigd door onze klas: Naud, Victor en Finn. We waren zo trots!

 

Ter gelegenheid van Jeugdboekenmaand las de lieve mammie van Naud voor uit een klassieker: Reinaert de vos. Bedankt voor jouw tijd en fijne manier van voorlezen!

"

 

Een nieuw seizoen, een nieuw bakmoment!

We kregen een recept, de ingrediënten en alle benodigdheden. 

Stap voor stap wogen we de bloem af, braken we de eitjes, voegden we de halve liter melk toe, snuifje zout, vanille en een klein beetje suiker.

Knap groepswerk en 6 mooie mengsels waren het resultaat.

Juf kon aan de slag om te bakken.

Toen konden we smullen van de heerlijke pannenkoeken.

Mmm, het smaakt toch dubbel zo goed als je het zelf maakt hé...

 

In het tweede leerjaar proberen we de liefde voor boeken en lezen van harte mee te geven. Jeugdboekenmaand is het geknipte moment om de plaats te bezoeken waar leesplezier echt gestimuleerd kan worden: de bibliotheek. Een heel leerrijke namiddag was het. Bedankt aan de helpende chauffeurs!

 

"

 

De klas kreeg een heuse opdracht: leer een gedicht uit het hoofd en breng dit voor de klas.

Er kon gekozen worden uit 5 verschillende natuurgedichten, uit de dichtbundel 'Ik wou dat ik een vogel was'.

Welk stukje poëzie vind jij het mooist?

We kregen heel wat tips: Hoe klinkt het als je snel of traag leest? Waar neem ik rust, waar adem ik in? Probeer je stem eens omhoog of omlaag te laten gaan. Ondersteun je gedicht met gebaren (het is heel fijn voor je publiek om het gedicht te horen én te zien). En vooral: juf polste tussendoor een paar keer of er regelmatig geoefend werd. Op tijd beginnen met voorbereiden is namelijk een belangrijke voorwaarde voor een geslaagd voordraagmoment!

Er werd massaal voor 'De kippen' gekozen, maar ook 'Zon', 'De slak', 'Regenboog' en 'De vissen in de oceaan' werd voorgedragen.

Heel fijn dat we zulke mooie voordrachten mochten bijwonen!

In het tweede leerjaar kregen we nog iets te vaak de vraag om schoenveters te helpen strikken. We proberen in onze klas veel op zelfstandigheid in te zetten en dus was het tijd om een volledige week te oefenen - oefenen - oefenen! Wie het reeds kon, leerde vlechten. Na enkele klassikale oefenmomenten was het grote moment daar: het grote strikmoment. En ja hoor, iedereen verdiende zijn strikdiploma! Vanaf nu kunnen we het zelf! 

 

"