Wat een vreemde vogel!

We begonnen het thema met een poppenspel voor beide klassen. Basiel en Raaf kwamen een spelletje spelen, maar dat stak Ara de papegaai een stokje voor. Hij wou graag meespelen maar papegaaide heel de tijd Basiel en Raaf na, dat vonden ze maar vreemd! 

Dinsdag kregen we bezoek van 2 echte papegaaien! We mochten ze even van dicht bekijken en ontdekten er alles over. Papegaaien kunnen spreken als ze dat aangeleerd worden, worden tot wel 70 jaar oud, moeten 2x per week in de douche, hebben pluimen en een hele lange staart, ze hebben een snavel, ze durven wel eens jaloers zijn op elkaar, ze kunnen veel trucjes, ... Daarna mochten we met Omer en Duvel op de foto, spannend! 

In de hoekjes konden we pluimen sorteren op een patroon volgens kleur, pluimen fijn motorisch in de gaatjes stoppen volgens het kleurenrad, een evenwichtsspel spelen met plaatsbepalingen, in boekjes lezen met allerlei gekke weetjes over vogels, vogels sorteren op kleur en grootte in de grote boom en fantasiespel met de gekke vogeltjes in hun huisjes. 

Tijdens de godsdienstmomentjes stonden we even stil bij 'een pluim geven'. Waarom geven we iemand een pluim en wat konden we zelf doen om een pluim te verdienen in de klas? We hielden een yogamomentje met pluimen waar we samen even tot rust kwamen.