Vierde leerjaar a

Op maandag 30 mei gingen we met het vierde leerjaar op uitstap naar Gent. We bezochten het Gravensteen en de School van Toen in functie van het thema ridders en burchten dat we één deze dag in klas zullen starten.

De kinderen beleefden een erg boeiende dag! Naast het vele leren, gaven we ook onze ogen ook de kost in het mooie Gent. Ook de fysiek werd wat aangescherpt, daar we toch wel 'veel' hebben moeten wandelen.  

Hier vind je de link om de foto's van de School van Toen te bekijken. 

Hier vind je de link om de foto's van het Gravensteen te bekijken.

 

Veel kijkgenot! 

Donderdag 24 februari vierden we op school carnaval. 
De kinderen zagen er allemaal echt geweldig uit! Het was een erg fijne dag waarbij we door de straten van Sint-Lodewijk zijn getrokken voor onze carnavalsstoet en we sloten de dag af met heerlijke oliebollen. Mmm... :-) 

De weken ervoor werkten we naar carnaval toe waarbij de kinderen een carnavalsauto hebben moeten maken. De auto moest, op aandrijving van lucht, kunnen rijden. En ze maakten ook een gekke carnavalsbril. 

Carnaval

 

Voor de vakantie zijn we het thema beroepen gestart. Tijdens dit thema maken de kinderen kennis met verschillende soorten beroepen door ervaringsdeskundigen naar de klas te doen komen. 

Voor de vakantie hadden we een verpleegster op bezoek die in een woon- en zorgcentrum werkt. Zij kwam vertellen hoe haar werkdag eruit ziet. Ze had verschillende instrumenten mee om aan de kinderen te tonen en om af en toe ook eens te demonstreren.

beroepen

 

Vincent Bal is een Belgische kunstenaar die op een avond een schaduwtekening maakte. 
Hij postte de foto op Instagram en al snel werd de tekening populair.
Sindsdien maakt hij regelmatig een schaduwtekening. 

Hij schreef ook een boek Shadowology. 

Ook de leerlingen gingen, net zoals Vincent Bal, aan de slag met schaduwtekeningen. 
Ze lieten hun fantasie de vrije loop en maakten erg creatieve schaduwtekeningen!

schaduw

 

In groep moesten de leerlingen de verschillende onderdelen van een draak op een blad tekenen en ervoor zorgen dat die onderdelen samen één groot geheel vormen: De draak. 

Ze moesten nadenken over de vorm (hoe ziet de kop eruit, hoe ziet het lijf eruit, hoeveel poten heeft onze draak, hoe ziet de huid eruit? Hoe voelt de huid aan? Glibberig, oneffen, stekelig,...) 

Ook het gebruik van kleur was belangrijk! Ze moesten zorgen dat hun draak contrasteerde met de achtergrond van hun tekening. 

Alles werd uitgevoerd met oliepastel. Dat zijn vette krijtstiften waarmee je kleuren mooi in elkaar kan laten overvloeien. Je kan ook hele mooie mengvormen maken. 

Op donderdag 2 december kwamen Sint en Piet op bezoek. 
Speciaal voor hun komst, hadden we een liedje op de BoomWhackers voorbereid. 
Sint en Piet genoten van het optreden. Ook de kinderen waren enthousiast. 

Benieuwd naar de foto's? Klik dan op deze foto. 

Sint