Derde leerjaar b

Wat een leuke boottocht! Leerrijk én ontspannend. We leerden er over zeperig water, zoet water, neutraal water en mochten zelf naar enkele beestjes kijken die in het kanaal leven! We testten proefjes uit en ontdekten zo meer over hoe kanalen ontstaan zijn en waarom de sluis er ook is. We konden wel al wat uitleggen hoe een sluis precies werkte, maar om nu kunnen we dat zeker want we gingen door 2 sluizen! 

Klik op de foto voor beeldmateriaal! (Dank je aan de opa van Floor voor de foto!) 

Wat een dag beleefden we vandaag! Van g-sport tot circus technieken. Een dag vol plezier en zelf veel geleerd! Bedankt voor de goede organisatie en activiteiten! Wij vonden het alleszins geslaagd! 

Deze week onderzoeken we de fiets van dichterbij. Eerst mochten we aan de slag in hoekjes over de geschiedenis van de fiets, de onderdelen, de soorten fietsen en gingen we als kers op de taart op bezoek bij de fietsenmaker zelf! 

Hij liet ons eerst ontdekken, voelen, kijken en daarna mochten we meedenken hoe we zelf een fiets konden opbouwen. De technische systemen eens zelf uitproberen en zien hoe alles eruit ziet los van een fiets. We waren alleszins heel geboeid! 

Op wieltjes rijden in de regen? Dat lukt hoor! Op donderdag hadden wij een wieltjes dag en of we daar van genoten hebben? Dat kan je zien aan alle lachende gezichtjes op de foto's.

Deze week ging alweer vliegensvlug, we begonnen de week met het Franse woordje van Lucas. Hij leerde ons hoe we melk moeten zeggen in het Frans. Spelen met taal lukt ons al behoorlijk. Ook tijdens het atelier mochten we spelen met expressie, taal, en nog zo veel meer. Het gekste weerbericht? Dat was toch wel het weerbericht waarbij het 80°C ging worden, met de passende zin. "Geniet nog even als je wilt blijven leven." Op donderdag mochten we even proeven van het programmeren. Want technologie is de dag van vandaag onmisbaar geworden. Uitproberen, falen en opnieuw proberen is het proces waaraan wij hebben gewerkt. Maar dankzij enkele knappe computerkoppen haalden wij niveau 10! 

Een fijn weerzien na de paaspauze, is een feit! Gelukkig mochten we terug naar school komen, want we hadden meteen iets te vieren. Hoera Elias! Elias werd ook 9 jaar, hij bracht heerlijke muffins mee naar de klas die hij zelf gebakken heeft. Er zat zelf een verrassing in met heerlijke cacao! Omdat we niet echt rond Pasen hadden kunnen werken, mochten we op maandag een Escape paasspel spelen. Codes kraken, kleurencombinaties zoeken, zoeken naar de addertjes onder het gras. Een uitdaging was het zeker. Uiteindeljik vond een groepje de schat van Eggidius en mochten we smullen van lekkere paaseitjes. Ook gingen we terug aan de slag met ons thema over het weer. Gelukkig was het mooi weer, want het weer waarnemen doe je het beste buiten.