Tweede leerjaar a

Het schoolfeest nadert met rasse schreden! Met het tweede leerjaar dompelen we ons helemaal onder in de cultuur van... Japan!

We stempelden al een sakura (kersenbloesem), we leerden onze naam schrijven in het Japans, we vouwden origamivogels en ondernamen een poging om met stokjes te eten. Geniet al maar even mee van enkele sfeerbeelden! De komende weken staat er nog heel wat meer op het programma, maar daarover geven we nog niks prijs. Van harte welkom op het schoolfeest 11 februari! 

 

 

"

 

 

 

Dit prachtige weer biedt het ideale moment om een les rond temperatuur te geven. We vroegen ons af hoe temperatuur gemeten wordt. Wie vond de thermometer uit? Welke vloeistof zit in dat smalle buisje? Wat gebeurt er als we de thermometer op de verwarming leggen? Heeft de buitenlucht effect op het aantal graden? Waar staat die 'F' voor bij de buitenthermometer? En wat is dat bolletje ook alweer? Zou het kwik wat tijd nodig hebben om te krimpen en uit te zetten? ... We moeten niet altijd wachten op het rekenboek om een bepaalde les te krijgen als de omstandigheden perfect zijn, toch? 😉

 

"

 

 

Voorbije weken deden we heel wat leuke activiteiten en leerden we vooral veel bij. Hier enkele sfeerbeelden van de spreekbeurt van ons lievelingsboek, de les over even en oneven huisnummers, onze zelfgekozen pyjamadag na 27 welverdiende hartjes, de presentatie van ons project 'De ark van Noach' en de seizoensactiviteit van de winter (mét de nieuwe veilige snijmesjes die we van de Sint kregen!) :

" "

 

Juf vond dat haar laatste verhuisdoos eens een ander nut mocht hebben. Ze bracht hem mee voor de meetkundeles. De klas werd uitgedaagd uit om deze begrippen uit te beelden: op, naast, voor, achter, boven, onder, ver weg, dichtbij, tegenover, in, boven elkaar en schuin. Als een leerling het even niet wist, mochten ze een 'hulplijn' bellen in de klas. Een zeer enthousiaste groep bood veel hulp en veel creatieve posities. Geniet mee van de foto's!

" "

 

 

 

Tijdens de start van de Voorleesweek mochten we al even genieten. De mama van Finn kwam ons een bezoekje brengen om het verhaal van Bob Popcorn voor te lezen. Wat een leuk verhaal! De mama van Finn bracht het boek levendig en op onze maat. Ze liet het verhaaltje achter in de klas zodat we er nog verder uit kunnen (voor)lezen. Superbedankt voor het fijne moment, Marieke! 

" "