Schoolblog

Bij werkplekleren - uniek in Vlaanderen - sta je met beide benen in de praktijk. Twee dagen per week (meestal dinsdag en donderdag) zijn zes studentes op onze basisschool aanwezig. Ze komen terecht in een klas waar ze geleidelijk de taak van een leerkracht overnemen. Naast 'kijken' wordt verwacht dat ze 'meehelpen' en uiteindelijk ook zelf 'doen'. Zo leren ze geleidelijk de knepen van het vak. Binnen werkplekleren nemen deze zes toekomstige juffen hun leerproces in eigen handen. Onze basisschool biedt immers heel wat leerkansen. 

Onze school werkt voor het zesde jaar op rij samen met VIVES Kortrijk en biedt stageplaatsen aan voor studenten werkplekleren. We vinden het als school belangrijk om deze mensen een kans te bieden om zich te ontwikkelen tot leerkracht. Anderzijds willen we door onze samenwerking met de hogeschool het nieuwe concept 'Zin in leren! Zin in leven!' en de andere nieuwe onderwijsinzichten op de voet kunnen volgen en samenwerken om nieuwe methodieken binnen te brengen in onze school.

Meer informatie over werkplekleren in het kleuteronderwijs en lager onderwijs.

Het schooljaar 2019-2020 was helaas heel bijzonder door de  coronacrisis. We konden -gelukkig- het schooljaar nog op een min of meer gewone manier afsluiten mét frietjesdag.

Tot in september en voor de leerlingen van het zesde leerjaar: een goede start in het secundair onderwijs!

Frietjesdag

 

Aandacht: stel a.u.b. jullie mailboxen zo in zodat je de schoolmails blijft ontvangen. Ter controle: deze morgen verstuurden we een nieuwe mail naar alle ouders met een update. Tip: controleer de instellingen met een computer of. laptop op de site van de mailprovider (telenet, hotmail, gmail,...).