Oudste kleuters c (OKc)

Jad werd 6 jaar en mocht plaats nemen op de verjaardagstoel. Op onze verjaardagpagina koos hij voor het liedje ‘Masha and the Bear - 🎉 Happy Birthday! ’ - https://youtu.be/WWGHiiUeE4Q.  Daarna ging de verjaardagdoos open en de kaarsjes en het vuurwerkstokje mochten branden. De verjaardagcommissie, bestaande uit twee vriendjes van de klas, zorgde voor een verrassing. Speciaal voor Jad deden ze een moeilijke radslag en dansten ze daarna nog op een liedje van Camille 'Geen Tranen Meer Over'. Ze zorgden ook nog voor een verjaardagkaartje. Tot slot trakteerde Jad iedereen op zure snoepjes. Wat een leuk feestje. Proficiat Jad!

Mathis werd 6 jaar en mocht plaats nemen op de verjaardagstoel. Op onze verjaardagpagina koos hij voor het liedje ‘Happy Birthday To You - Best Happy Birthday Songs’ - https://youtu.be/pHs4riipoS8. Daarna ging de verjaardagdoos open en de kaarsjes en het vuurwerkstokje mochten branden. De verjaardagcommissie, bestaande uit twee vriendjes van de klas, zorgde voor een verrassing. Speciaal voor Mathis deden ze speciale evenwichtsoefeningen op de bank. Ze zorgden ook nog voor een verjaardagkaartje. Tijdens het ‘spotlightmoment’ stelde de jarige enkele typerende voorwerpen voor. Zo leerden we Mathis nog een klein beetje beter kennen. Tot slot trakteerde Mathis iedereen op zoute chipjes. Wat een leuk feestje. Proficiat Mathis!

We startten het thema met de themadoos. Aan de hand van enkele specifieke voorwerpen probeerden we het thema te achterhalen. Daarna gingen we meteen aan de slag om onze klas mooi te decoreren en daarbij mocht een rijk versierde kerstboom natuurlijk niet ontbreken. Tijdens het vrij spel konden we een kerststalletje knutselen of een tel - kerstboom versieren met glitters. We speelden met de lichtbakken, het draairad en de wintermarkt. Om de vilten kerstboom te mogen versieren moesten we heel wat rijmwoorden zoeken. We speelden met de muziekinstrumenten op het liedje ‘Er klinken klokjes in de nacht’, vonden een sterretje voor de deur, maakten een nieuwjaarsbrief en leerden een nieuwjaarsversje aan. We sorteerden pakjes, telden met sterren en onderzochten de lengte van een slinger met een zelfgekozen maateenheid. We maakten kerststukjes en rendieren, leerden wat meer over de letter ‘f’ van ‘feest’ en legden de kerstbomen uit het prentenboek ‘De kleine kerstboom’ in een mooie rij van klein naar groot en omgekeerd. We wensen iedereen fijne feestdagen en veel licht en warmte in het nieuwe jaar!

In het kerstthema kwam juf Virginie van Kunstkuur twee keer naar onze klas om met ons te spelen en te werken. Via tal van leuke opdrachtjes en inleefspelletjes leerden we contact zoeken met elkaar, onze spierspanning doseren en tot rust komen, onze lichaamsdelen afzonderlijk te bewegen, ons inleven in de gevoelens ‘blij, bang, boos, verdrietig, verlegen, … ’. Zo speelden we een gevaarlijk monster als de Gruffalo na, maakten we kennis met het kleurenmonster en al zijn gevoelens, stapten we op een speciale trein naar blij-land, verdrietig eiland, verlegen eiland, … en leefden we mee met de verschillende gevoelens van de reizigers op een bijzondere bus. Wat een avontuur!

Talia werd 5 jaar en mocht plaats nemen op de verjaardagstoel. Op onze verjaardagpagina koos zij voor het liedje ‘Happy Birthday Mouse ' - https://youtu.be/sFv_YvISXcI. Daarna ging de verjaardagdoos open en de kaarsjes en het vuurwerkstokje mochten branden. De verjaardagcommissie, bestaande uit twee vriendjes van de klas, zorgde voor een verrassing. Speciaal voor Talia deden ze een dansje op de muziek van I Like To Move It uit de film Madagascar. Ze zorgden ook nog voor een verjaardagkaartje. Tot slot trakteerde Talia iedereen op chocolade snoepjes. Wat een leuk feestje. Proficiat Talia!

Axelle werd 5 jaar en mocht plaats nemen op de verjaardagstoel. Op onze verjaardagpagina koos zij voor het liedje ‘Singing Cupcakes Birthday' - https://youtu.be/c3bGaRgsPBE. Daarna ging de verjaardagdoos open en de kaarsjes en het vuurwerkstokje mochten branden. De verjaardagcommissie, bestaande uit twee vriendjes van de klas, zorgde voor een verrassing. Speciaal voor Axelle voerden ze enkele acrobatische toeren uit op de bank. Ze zorgden ook nog voor een verjaardagkaartje. Tot slot trakteerde Axelle iedereen op een ijsje. Wat een leuk feestje. Proficiat Axelle!

Elodie werd 5 jaar en mocht plaats nemen op de verjaardagstoel. Op onze verjaardagpagina koos zij voor het liedje ‘Happy Birthday Princess’ - https://youtu.be/0AJYcXnn1io. Daarna ging de verjaardagdoos open en de kaarsjes en het vuurwerkstokje mochten branden. De verjaardagcommissie, bestaande uit twee vriendjes van de klas, zorgde voor een verrassing. Speciaal voor Elodie dansten ze op een hit van K3 'Alle kleuren'. Ze zorgden ook nog voor een verjaardagkaartje. Tot slot trakteerde Elodie iedereen op een ijsje. Wat een leuk feestje. Proficiat Elodie!