Aan tafel!

De voorbije weken leerden we samen met JKA, JKB en OKA over 'gezonde voeding', naar aanleiding van het gezond ontbijt. 

In klas kregen we bezoek van de vitaminis! Ze wouden graag even bij ons komen logeren en ons intussen weetjes bijleren over zichzelf. 

Om aan de slag te gaan met al deze voeding maakten we van ons huisje ons eigen klasrestaurant. We kozen samen voor de naam 'Bali penni'. Met de iPad ontworpen we onze eigen menukaarten. 
In het restaurant konden de gasten dan aan de hand van de menukaarten bestellen bij de ober. De ober gaf de bestellingen door aan de kok, die alles maakte. 

In de klasdoorbrekende activiteiten mochten we in verschillende groepjes activiteitjes volgen. 
Bij juf Carine mochten we fruit waarnemen en proeven, bij juf Petra groenten waarnemen en proeven en bij juf Cassandra appelmoessmoothie maken. 

In onze eigen klas gingen we aan de slag met de voedingsdriehoek! We leerden voeding indelen volgens groepjes en deze ook benoemen : groeten / fruit, gezond / ongezond, ... Al de voeding werd verdeeld op de driehoek. We konden zo zien wat we af en toe mochten eten en waar we heel veel van mochten eten/drinken. 

Uiteraard werd er ook gebakken in dit thema. De kinderen hadden carte blanche en kozen voor regenboog cakepops. Smullen!!! 

In de hoekjes speelden we veel met de playmbobil (groententuin), bouwen met verpakkingsdozen, boodschappenlijstjes aanvullen, lotto spel van de slager/bakker/winkel, rijmspel met de keukenschorten, ...