Oudste kleuters b (OKb)

Het eerste 'thema' zit er op. 

De kinderen leerden de afgelopen twee weken de werking van de bijtjesklas kennen. 

Ze kozen hun symbool, ontdekten waar ze deze moeten hangen bij een hoekje, leerden de kalenders en de taakjes kennen, maakten kennis met onze klasafspraken, ... Drukke dagen dus! 

Verder hebben we ook kennis gemaakt met de bijenwereld van Bijoux! 
Zo leerden we hoe bijen honing maken en wat ze allemaal doen in hun leventje. We mochten ook honing proeven! Mmm lekker! 

We zijn goed vertrokken! De klas draait goed. En we zien elke dag blije gezichtjes! 

Op naar de volgende thema's! 

 

(foto's volgen morgen) 

Speel je mee in Li La Land?

Kinderen hebben van nature een onderzoekende houding. Ze willen de wereld om zich heen verkennen en leren begrijpen. Om aan die behoefte te voldoen en om te kunnen werken aan enkele belangrijke vernieuwende competenties richten we als school uitdagende STE(A)M activiteiten in voor de oudste kleuters.

STE(A)M staat voor Science (wetenschap), Technology (technologie/ techniek), Engineering (ontwerpen en optimalisatie),  Art (kunst) en Mathematics (wiskunde).

Daarvoor trekken we regelmatig naar Li La Land waar de kinderen belanden in een fantasievol avontuur. Op uitnodiging van de bewoners van Li La land leren de kinderen probleemoplossend denken en gaan ze aan de slag om zelf iets te ontwerpen of te onderzoeken.