Derde leerjaar a

Deze week deden we allerlei oefeningen in het meetcircuit. Meten, wegen, betalen, kloklezen,.... Met andere woorden een hele boterham.

We ondervonden dat ruilen toch niet zo eenvoudig is. Wat breng je best mee om te ruilen? Wat is de juiste waarde? Hoe kom je overeen? Wat is eerlijk?

We oefenden onze nieuwe woordenschat tijdens het hoekenwerk in. Het kon wel eens spannend zijn...

We mochten een stukje les rond recycleren voorbereiden en voor de klas brengen. Echt leuk om zelf eens juf of meester te mogen zijn!

Deze week kwam onze witloofkit ook toe. We leerden vrijdag al heel veel bij en het echte kweken moet nog beginnen.

Maandag waren we blij om elkaar de eerste keer te ontmoeten in 2021.

Tijd om elkaar leuke dingen te wensen en te toasten op een nieuw jaar.

Tijd om elkaar een geschenkje te geven.

Dinsdag kwam juf Majela langs voor een muzisch momentje. We mochten onze creativiteit gebruiken en een huis ontwerpen bij een muziekstuk dat we beluisterden.

Woensdag was het Driekoningen. We beluisterden het verhaal en waren benieuwd wie onze koning zou worden. Het werd een koningin: koningin Eloïs.

Donderdag oefenden we ons toneel verder in en lieten we ons tijdens het schilderen inspireren door Gerard Richter met zijn 4900 farben. 

Gisteren hadden we terug een jarige in ons midden. Proficiat, Rhune!

Vorige week hadden we terug een jarige in ons midden. Proficiat Michiel!

We stonden ook stil bij wat wij belangrijk vinden in ons leven.

We oefenden ons dansje in voor juf Carine haar pensioen.

En op vrijdag trakteerde de directeur op een heerlijke wafel.

Het jaar sloten we af met een leuk kerstfeestje.

Geniet nu maar van jullie verdiende vakantie!

Een vrolijk kerstfeest en een gelukkig 2021!!!

 

De Sint verwende ons deze week met heel wat toffe geschenkjes. 

We startten ook ons project 'Word schandalig rijk'. Het was tof om ons schandalig rijk te trivialen maar al gauw zagen we de keerzijde van de medaille. We stonden stil bij enkele stellingen en zagen al vlug in dat geld niet altijd gelukkig maakt. Volgende week gaan we nog dieper spitten in dit onderwerp. We werden al een paar keer heel stil in klas bij het zien van getuigenissen.

We deden ook onze volgende STEM-activiteit. De conclusie was dat je met wol de beste kerstballen zelf kan maken. We zijn wel best fier op onze ballen in de kerstboom.

Donderdag zetten we onze benen in voor de armen. Met onze klas hebben we heel wat toertjes bijeen gelopen. 

Wat een verrassing toen we maandag in klas aankwamen. Onze schoentjes waren gevuld met lekkers.

Het aftellen tot het bezoek van de Sint kon beginnen. We kregen deze week allerlei opdrachten van de Sint en zijn pieten. 

We kregen een spel waarbij we pepernoten konden verdienen. We moesten rekenraadsels en andere denkopdrachten tot een goed einde brengen en tussendoor ook nog eens onze rap oefenen.  We zagen het echt wel zitten. Iedere avond vertelde juf ook verder uit het boek van Sint waar we in de voorleesweek mee waren gestart.

Donderdag was het eindelijk zover. We gingen met een bonzend hartje naar het Buurthuis. Ja, de Sint coronaproof bezoeken zijn we niet gewoon. We waren echt wel onder de indruk. Dat zal je zien op onze video.

We mochten maandag ook het eerste vakje van de adventskalender openen. Het aftellen naar Kerstmis is nu echt wel begonnen. 

Donderdag maakten we onze eigen kerstballen met wol. Amai, dat was niet zo eenvoudig als we dachten. Hopelijk kunnen we maandag verder en lukten ze goed.

Vrijdag hadden we terug een jarige in de klas. Proficiat ,Stiene!

Deze week bezochten we onze woordenschattentoonstelling om er een tof hoekenwerk aan vast te koppelen.

Dinsdag was het eindelijk zover... De finale van de wetenschapsbattle. We leerden enorm veel bij en leefden vol spanning mee tot de bekendmaking van de winnaar: het onderzoek naar het brein van de octopus. Dit was ook de favoriet van onze klas. Joepie!

We trokken ook richting het kerkhof om eens van dichterbij te kijken wat je daar allemaal kan zien.

Gisteren kropen we in de huid van Andy Warhol. We maakten echte Pop-art voor de Sint.

Maandag was het eindelijk weer zover... We mochten terug naar school.

We waren blij verrast toen we onze champignons zagen. Zo groot dat die werden in de vakantie!

We gingen er direct mee aan de slag deze week en maakten een heerlijk aperitiefhapje. Op vraag van...

Draai een stukje champignon in een plakje zwarte woudham en steek alles vast met een tandenstoker. Intussen verwarm je de oven voor op 200 graden. De hapjes steek je ongeveer 15 minuten in de oven. Smakelijk!

We vierden ook de verjaardag van Cyrile die jarig was in de vakantie!

Juf Els kwam langs om ons het spel Woblet aan te leren. We gaan met het spel verder aan de slag volgende week in hoekenwerk. 

We leerden ook over feesten in november. Bij juf Eveline kwam 11 november uitgebreid aan bod. We mochten na de uitleg zelf creatief aan de slag. Er kwamen prachtige werkjes uit voort!

In atelier bij juf Jente leren we deze keer een winterlandschap maken. Een echte uitdaging!

Maandag trokken we samen met het tweede leerjaar richting Tiegembos. We kwamen op een speelse manier heel wat zaken over de natuur te weten.

We werkten dinsdag voor de laatste keer aan onze maquette van de buurt. Het begon allemaal heel moeizaam, maar het resultaat is echt wel top!

We kregen deze maand ook terug een stemactiviteit. De postbode moet de laatste tijd heel wat pakjes bij de mensen thuis leveren. Hoe geraken al die breekbare spullen bij de mensen zonder schade? Wij gingen dit testen met onze eitjes. We durfden het zelfs aan om onze eitjes van een hoogte van meer dan 2m naar beneden te gooien. Met succes!!

We kwamen deze week ook helemaal in de halloweensfeer. We maakten onze eigen griezelige dobbelverhalen en als kers op de taart kregen we van heks Dora vrijdag een heus Halloweenhoekenwerk voorgeschoteld. We slaagden gelukkig in alle opdrachten waardoor Dora terug naar haar eigen heksenbos kon. 

Deze week mochten we stemmen. Nog niet voor de verkiezingen van de klasburgemeester, maar voor de wetenschappers die wij naar de finale willen van de wetenschapsbattle. Onze resultaten zijn doorgestuurd. Nu nog wachten op wie het uiteindelijk zal worden. We mochten ons deze week wel kandidaat stellen voor de verkiezingen voor de klasburgemeester.

We werkten deze week vaak samen in hoekjes. We kregen opdrachten ter voorbereiding van ons bezoek aan het bos en werkten verder aan onze gemeente. Niet altijd even gemakkelijke zaken, maar zo leerrijk!

Lotte vierde haar verjaardag met toffe koekjes! Proficiat Lotte!

We speelden ook enkele quizjes en bepaalden elke dag onze nieuwe tafelkampioen! We spelen enkel voor het plezier, want onze leuze is nog steeds "deelnemen is het belangrijkste!".

We leerden ook Pietje Precies kennen die ons nog eens leerde hoe we best hygiënisch kunnen zijn tijdens de coronaperiode.

In het atelier gingen we verder met het ontwerpen van originele herfsthuisjes.