Derde leerjaar a

De laatste schoolweek zit er helaas weeral op...

We genoten nog van de laatste momenten samen.

We hadden nog onze jaarlijkse frietjesdag op maandag en speelden nog Bingo. Spannend!

Dinsdag stonden we nog even stil bij het einde van het schooljaar met enkele mooie teksten en liedjes en speelden we voor juf haar verjaardag een knotsgek muzikaal pak. Wat hadden we plezier tijdens de verschillende battles.

Afscheid nemen op dinsdagmiddag was toch wat anders dan andere jaren. We waren nog maar net terug gewoon aan het mogen samen tijd doorbrengen... MAAR niet getreurd... We zien elkaar in september zeker terug!!

GENIET VAN JULLIE VERDIENDE VAKANTIE!!

De voorbije weken hebben we volop genoten van de vele verjaardagsfeestjes in de klas. Proficiat aan alle jarigen van de voorbije maanden.

We stelden ook onze lievelings... voor. Leuk! We kregen zelfs bezoek van de kittens van Ilya. Plots waren zij de grootste deugnieten uit de klas.

Donderdagnamiddag trokken we op speurtocht. Ondanks de warmte hadden we de tijd van ons leven.

Nu nog genieten van onze laatste dagen samen op school!

Deze week kregen we de opdracht om een tekst om te zetten in een stappenplan. Het uitdagende aan deze opdracht was dat een ander groepje ons stappenplan dan moest uitvoeren. De ene groep maakte het stappenplan om een ei te koken, en ander groepje maakte het plan voor scrub en nog een ander groepje maakte het plan voor fruitsap! 

Ons witloof was deze week ook klaar om te oogsten! We kozen om Brusselse stoemp te maken. We lieten ons deze keer inspireren door niemand minder dan Jeroen Meus en zijn dagelijkse kost! Het mag gezegd zijn. De stoemp smaakte overheerlijk!

We hadden terug een jarige in ons midden! Proficiat Damien!

We maakten het ook weer even stil in onze klas en deden enkele sherbornoefeningen en verschillende hoekjes rond het thema. Echt een aanrader!

Deze week kwam de opa van Sies op bezoek. Hij dompelde ons onder in de geheimen van het toneel.

Dinsdagnamiddag kregen we een code om te breken. We gingen in twee teams aan de slag. De spanning was te snijden. Het ene moment stond het enen team voor. Het andere moment het andere. We slaagden in de opdrachten en konden de witte muis bevrijden! Top gewerkt!

Donderdag knutselden we draken voor carnaval en gingen we op bezoek in het ziekenhuis van Kortrijk. We leerden heel veel bij en mochten op heel wat plekjes komen waar je anders geen toegang tot krijgt. Bedankt Virginie, voor de boeiende rondleiding!

Vrijdag was het zover. We mochten verkleed door de straten van Sint-Lodewijk trekken met onze carnavalsstoet! We dansten, we zongen en maakten veel plezier (voor meer foto's kijk gerust op andere blogs, ik heb niet veel foto's kunnen maken omdat ik een collega in nood hielp met de rolstoel...lol)

Deze week maakten we tijd voor de stilte. We deden enkele oefeningen in combinatie met geuren en muziek om helemaal rustig te worden. We knutselden ook ons eigen stiltedoosje.

We verzorgden ook ons witloof verder. We hadden te kampen met enkele problemen die we probeerden op te lossen. Hopelijk lukte ons dat.

We kregen een tekst van juf om een valentijnstaart te bakken, maar alles stond door elkaar. We moesten eerst alles tot een recept gieten en dan konden we aan de slag! Gelukkig konden we samen alles ontcijferen en lukte het ons om een heerlijke chocoladetaart te bakken.

We dompelden ons ook verder onder in de wereld van toneelspelen. We maakten al toffe en hilarische momenten mee!

Maandag maakten we in klas tijd om ons eigen gezond ontbijt samen te stellen. We gingen in groepjes kijken wat gezonde voeding precies inhoudt. We stonden stil bij de voedingsdriehoek en bekeken ook enkele bizarre eters.

Onze kalenders krijgen stilaan bij iedereen vorm. 

Dinsdag was het wat vroeger opstaan voor ons gezond ontbijt, maar dat was het zeker waard! Bedankt aan alle mensen die ons zo goed verwenden met al dat lekkers!

Donderdag hadden we terug een jarige in ons midden! Proficiat Ferre!

Vrijdag speelden we in hoekenwerk allemaal spelletjes uit de tijd van oma en opa. Die kaderen in ons thema rond tijd in ons boekje van Zonnestraal.

 

De voorbije twee weken stond er weer heel wat op ons programma. We kregen terug enkele opdrachten om in groep tot een goed einde te brengen. We kregen problemen om op te lossen. De juf daagde ons uit om moeilijke bouwsels uit te spitten. We kregen moeilijke woorden om over na te denken en ook enkele zegswijzen.

We starten ook een nieuwe ronde in hoekenwerk. Daarin zitten terug heel wat leuke hoeken om te verkennen.

We zijn volop bezig met het thema 'tijd' en beslisten dan ook om een tijdloze kalender te maken. Niet zo makkelijk als het op het eerste zicht lijkt. Veel knippen, plooien en ontwerpen. Maar wel heel erg leuk!

Verder kregen we een stappenplan dat we volledig zelf moesten doorlopen met onze groep. Hopelijk hebben we binnenkort mooie witloofjes.

Juf blijft ons ook verder boeien met het verhaal van Jozef. We kregen echte farao's op bezoek...