Tweede leerjaar b

Tijdens het warm onthaal tonen de leerlingen zich van hun creatiefste kant. Er werden auto’s in elkaar gevezen, knikkerbanen gebouwd, eigen spelletjes ontworpen, … Enkele leerlingen bouwden zelfs “een coronavirusje dat kapotgaat door zonne-energie”. Het heeft de hele dag zon gevangen op onze vensterbank, maar helaas… :)  

Op dinsdag kregen we bezoek van Kunstkuur-meester Michael, die ons liet meedoen aan het wereldkampioenschap ‘slow motion-spurten’. Daarnaast werd er natuurlijk ook hard gewerkt deze week. We leerden o.a. over de liter, interpreteerden pictogrammen en gaven dicteetjes aan elkaar. Tussen al dat werken door maakten we tijd om af en toe eens te dansen, in een boek te duiken, ... Geniet maar mee met de filmpjes! 

Voor het eerst dit schooljaar trokken we ook op pad voor Mooimakers. Gewapend met vuilniszakken, handschoenen en grijpers ruimden we de straten rond de school grondig op. De leerlingen waren verbaasd over hoeveel afval er te rapen viel. Sigarettenpeuken, flesjes, verpakkingen, … “Maar wie gooit dat hier nu?!?” klonk het in koor.

Wat gaat de eerste schoolweek snel …

Op 1 september maakten we kennis met elkaar en met de klas en ontkurkten we samen met 2A de kinderchampagne. We klonken op een fantastisch nieuw schooljaar waarin we veel bijleren, lief zijn voor elkaar en goed samenwerken. Hapjes mochten daar natuurlijk niet bij ontbreken! In de namiddag kregen we bezoek van juf Majela (van Kunstkuur) die haar viool meebracht om ons het liedje ‘Terug naar school’ van Kapitein Winokio aan te leren. Leuk om te zien hoe enthousiast iedereen zong, danste en marcheerde!

Hopelijk hebben jullie genoten van een zalige vakantie en zijn jullie helemaal klaar om er samen in te vliegen. Ik kijk er alvast héél erg naar uit om jullie te leren kennen en er een fantastisch schooljaar van te maken! 

Tot heel snel!

Juf Yanna 

" "