Oudste kleuters c (OKc)

Tycho werd 6 jaar en mocht plaats nemen op de verjaardagstoel. Op onze verjaardagpagina koos hij voor het liedje ‘Happy Birthday to You!’ - https://youtu.be/osKLrBxqkuA.  Daarna ging de verjaardagdoos open en de kaarsjes en het vuurwerkstokje mochten branden. De verjaardagcommissie, bestaande uit twee vriendjes van de klas, zorgde voor een verrassing. Speciaal voor Tycho voerden ze een acrobatisch nummertje op en danste één van hen op het liedje ‘Diamant’ van Camille. Ze zorgden allebei nog voor een verjaardagkaartje. Tot slot trakteerde Tycho iedereen op chipjes. Wat een leuk feestje. Proficiat Tycho!

Cezar werd 5 jaar en mocht plaats nemen op de verjaardagstoel. Op onze verjaardagpagina koos hij voor het liedje ‘My wife birth day wish’ - https://youtu.be/E9EgBYPJvkA. Daarna ging de verjaardagdoos open en de kaarsjes en het vuurwerkstokje mochten branden. De verjaardagcommissie, bestaande uit twee vriendjes van de klas, zorgde voor een verrassing. Speciaal voor Cezar dansten ze op de muziek van K3 ’10.000 luchtballonnen’. Ze zorgden ook nog voor een verjaardagkaartje. Tot slot trakteerde Cezar iedereen op opgerolde cake met chocolade. Wat een leuk feestje. Proficiat Cezar!

We startten het thema met een filmpje. Peppa en George gaan bij oma en opa spelen die de zolder aan het opruimen zijn. Ze willen van alles weggooien, maar het lukt niet. Zoveel mooie herinneringen…  Oma vindt een koffiemolen en familiefoto’s in sepia …  wij maakten een familieportret met coffee art painting. Oma vindt haar oude koffiekopjes terug … wij richtten een koffie- en theebar in. Opa vindt zijn sjoelbak en knikkers … wij maakten een knikkerbaan en sjoelden. Opa vindt zijn oude platen terug … wij ontdekten hoe een platenspeler werkt en luisterden naar mooie, krakende muziek van lang geleden. Vroeger gingen de mensen dansen op zondag... we keken naar een oud dansfilmpje en dansten de kleuterversie van de Chachacha. Oma vindt haar oude kom en gewichtjes … wij wogen onze meegebrachte soepgroenten en maakten een grote kom verse groentesoep. Mmmmm, héél lekker! Opa vindt op zolder ook nog een aantal oude foto’s van Sint – Lodewijk … wij gingen met de IPad en een wegbeschrijving op zoek naar die plekjes en maakten er nieuwe foto’s van. Er is veel veranderd maar de kerk, de oude pastorij en het monument zijn nog altijd heel herkenbaar.

Op donderdag 17 november gingen we op uitstap naar het René De Clercqmuseum te Deerlijk. We beleefden het verteltheater ‘Hoe onze overgrootouders vroeger leefden’.

In het oude huisje, gebouwd in 1790,  vertelden een oma, opa en nonkels over de tijd van vroeger. Over de kaars en het begin van de elektrische verlichting, de Leuvense stoof en de open haard, koffie malen met een oude koffiemolen en brood snijden met het grote broodmes, de beperkte mogelijkheden van de keuken, water pompen met de pomp, de bakkersoven, het strijkijzer, de baskuul, en het toilet met krantenpapier, … Het was een bezoek om nooit meer te vergeten; een stukje geschiedenis op kleutermaat. Dank je wel aan iedereen die hielp om deze uitstap voor ons mogelijk te maken.

Astaud werd 5 jaar en mocht plaats nemen op de verjaardagstoel. Op onze verjaardagpagina koos hij voor het liedje ‘Cute Dogs Bark the "Happy Birthday" Song’ - https://youtu.be/Mmke73EQZ08. Daarna ging de verjaardagdoos open en de kaarsjes en het vuurwerkstokje mochten branden. De verjaardagcommissie, bestaande uit twee vriendjes van de klas, zorgde voor een verrassing. Speciaal voor Astaud voerden ze een complexe streetdance uit. Ze zorgden ook voor een verjaardagkaartje en zongen samen een verjaardaglied. Tot slot trakteerde Astaud iedereen op gekleurde chocoladeboontjes. Wat een leuk feestje. Proficiat Astaud!

Camille werd 5 jaar en mocht plaats nemen op de verjaardagstoel. Op onze verjaardagpagina koos ze voor het liedje ‘Dora -Feliz Cumpleaños – Happy Birthday ’ - https://youtu.be/_p7ijO1cTm4. Daarna ging de verjaardagdoos open en de kaarsjes en het vuurwerkstokje mochten branden. Tijdens het ‘spotlightmoment’ stelde de jarige enkele typerende voorwerpen voor. Zo leerden we Camille nog een klein beetje beter kennen. De verjaardagcommissie, bestaande uit twee vriendjes van de klas, zorgde voor een verrassing. Speciaal voor Camille dansten ze op ‘Waterval’ van K3 en zorgden ze voor een mooi verjaardagkaartje. Tot slot trakteerde Camille iedereen op ijsjes. Wat een leuk feestje. Proficiat Camille!

Vinz werd 5 jaar en mocht plaats nemen op de verjaardagstoel. Op onze verjaardagpagina koos hij voor het liedje ‘Today is Your Birthday - birthday song’ - https://youtu.be/JTVufaGeXms . Daarna ging de verjaardagdoos open en de kaarsjes en het vuurwerkstokje mochten branden. Tijdens het ‘spotlightmoment’ stelde de jarige enkele typerende voorwerpen voor. Zo leerden we Vinz nog een klein beetje beter kennen. De verjaardagcommissie, bestaande uit twee vriendjes van de klas, zorgde voor een verrassing. Speciaal voor Vinz maakten ze samen moeilijke sprongbewegingen op de bank en zorgden ze voor een verjaardagkaartje. Tot slot trakteerde Vinz iedereen op zoute chipjes. Wat een leuk feestje. Proficiat Vinz!

Judith werd 5 jaar en mocht plaats nemen op de verjaardagstoel. Op onze verjaardagpagina koos ze  voor het liedje ‘Happy Birthday to you my friend’ - https://nl.pinterest.com/pin/462041243034444231/ . Daarna ging de verjaardagdoos open en de kaarsjes en het vuurwerkstokje mochten branden. Tijdens het ‘spotlightmoment’ stelde de jarige enkele typerende voorwerpen voor. Zo leerden we Judith nog een klein beetje beter kennen. De verjaardagcommissie, bestaande uit twee vriendjes van de klas, zorgde voor een verrassing. Speciaal voor Judith maakte één van de twee vriendjes een ‘moeilijke sprong’ over de bank en maakten ze samen een verjaardagkaartje. Tot slot trakteerde Judith iedereen op zoete snoepjes. Wat een leuk feestje. Proficiat Judith!

Ilyas werd 5 jaar en mocht plaats nemen op de verjaardagstoel. Op onze verjaardagpagina koos hij voor het liedje ‘Funny Birthday Song’ - https://youtu.be/ivuOCaPRdPM . Daarna ging de verjaardagdoos open en de kaarsjes en het vuurwerkstokje mochten branden. Tijdens het ‘spotlightmoment’ stelde de jarige enkele typerende voorwerpen voor. Zo leerden we Ilyas nog een klein beetje beter kennen. De verjaardagcommissie, bestaande uit twee vriendjes van de klas, zorgde voor een verrassing. Speciaal voor Ilyas dansten ze een ‘rock and roll’ uit de oude doos en maakten ze een verjaardagkaartje. Tot slot trakteerde Ilyas iedereen op een ijsje. Wat een leuk feestje. Proficiat Ilyas!