Oudste kleuters c (OKc)

In het dino thema selecteerden we een aantal educatieve spelletjes en puzzels om de iPads op een betekenisvolle manier in te zetten tijdens het spel en hoekenwerk. Kinderen die interesse hadden konden onder begeleiding aan de slag met de Dino Jigsaw Puzzel.

Wil je graag meespelen? Deze puzzel en nog meer puzzelspelletjes kan je vinden op onze spelletjespagina via deze link: https://k3.yurls.net/nl/page/1125157 of via de QR code. 

Tijdens het dino thema experimenteerden de kinderen met de Quiver kleurplaten. Dit zijn speciale 3D kleurplaten waarmee je je kleurcreaties tot leven kunt laten komen. Al wat je nodig hebt is de Quiver app die je gratis kunt downloaden voor smartphones en tablet met Android of iOS van Apple.

Hoe werkt het? Je kiest één van de Quiver kleurplaten. Sommige zijn betalend en andere zijn gratis zoals de plaat van de vulkaan die wij gebruikten. Die kleur je net zoals je elke andere kleurplaat zou kleuren. Ben je tevreden over het resultaat? Dan pak je je tablet of smartphone met de Quiver app erbij. Scan je eigen kleurplaat en kijk hoe jouw creatie in 3D tot leven komt. Wij konden ervaren dat er in de klas niet teveel lichtinval mocht zijn om goed met de app te kunnen werken. Maar elke succesvolle vulkaanuitbarsting zorgde gegarandeerd voor veel kijklustigen en een wauw – effect. 

In het thema van Kerst maakten we kennis met de adventsperiode en het kerstverhaal. We luisterden naar mooie kerstverhalen, konden genieten van een mooi versierde kerstboom en kerstlichtjes in de klas. We hadden een kerstkraampje met mooie kerstspullen, we konden spelen met het winterdorp van Playmobil, ... Daarnaast leerden we een nieuwjaarsversje en maakten we een nieuwjaarsbrief. We sloten het thema af met een leuk kerstfeestje en alle kinderen kregen een zelfgemaakt pakje door een andere kleuter. Op school werden de kinderen ook getrakteerd met een lekkere wafel op een stokje door 'Over the topping'.

In dit atelier leerden de kinderen hoe ze een knutselwerkje kunnen maken aan de hand van een instructievideo. Alle video's zijn door middel van een QR – code gemakkelijk te vinden op het internet. De kinderen scannen de code met de camera van de IPad en de instructievideo verschijnt. Daarin zien ze welk materiaal ze nodig hebben en wat ze stap per stap moeten doen om het knutselwerkje te maken. Ze kunnen de instructie pauzeren, terugspoelen en zelfs meerdere bekijken. Daarna gaan ze zo zelfstandig mogelijk aan de slag om de knutsel tot een goed einde te brengen. Wat een mooie kerstknutsels. Vrolijk kerstfeest! 

Vrijdag hadden we onze schoen klaar gezet met een bekertje water en 2 mooie tekeningen. Spannend afwachten of de Sint ook in onze klas zou langskomen.. Ja hoor, wij kregen een mooie Lego set met allemaal voertuigen van de bouwwerf en aquabeads waarmee we mooie parelwerkjes kunnen maken. Dank u lieve Sint!

s

Donderdag kwam Sinterklaas langs op school, wat een leuke verrassing! We mochten met onze klas langs gaan in het buurthuis en namen ons stokpaardje mee. We zongen het liedje ‘zachtjes gaan de paardenvoetjes’ en kregen een lekker zakje snoepgoed van Sinterklaas. Heel veel blije gezichtjes te zien!

b

In het thema van Sinterklaas leerden we iets meer over het paard van Sinterklaas en zijn grote boek. We knutselden een stokpaardje, we maakten een mooi schilderij van Slecht weer vandaag, we speelden met allerlei paarden in de hoekjes en bouwden een weide en stallen. We maakten woorden na met letters, we konden ons verkleden in Sinterklaas of Zwarte Piet, we zongen Sinterklaasliedjes, …

We verwelkomden ook 2 nieuwe kindjes in de klas: Welkom Mohammed en Elena!

Voor de STEM - activiteit trekken de kleuters regelmatig naar Li La Land waar ze belanden in een fantasievol avontuur. Op uitnodiging van de bewoners leren de kinderen probleemoplossend denken en gaan ze zelf iets ontwerpen of onderzoeken.

Activiteit 3: Het is bijna 6 december, het feest van Sinterklaas. Kleine Beer is laaiend enthousiast. Elke dag trekt hij zijn verkleedkleren aan en doet hij net alsof hij Sint of Piet is. Hij schrijft in het grote boek, maakt cadeautjes voor de zak, klimt over de daken op de stoelen in het grote berenhol, bouwt met zijn blokjes een stal voor het paard en maakt pepernoten. Vandaag wil hij met een stuk karton en enkele rollen een echte pepernotenfabriek bouwen. Maar hoe maak je een constructie waarbij de pepernoten netjes kunnen rollen vanuit hun baan naar de zak? In deze activiteit ontwerpen de kinderen een pepernotenbaan en doen ze ervaringen op met beweging, snelheid, zwaartekracht en overbrenging.