Oudste kleuters b (OKb) Leerkracht 23 augustus, 2031 - 20:46
Speel je mee in Li La Land? De juiste snaar raken

Voor de STEM - activiteit trekken de oudste kleuters regelmatig naar Li La Land waar ze belanden in een fantasievol avontuur. Op uitnodiging van de bewoners leren de kinderen probleemoplossend denken en gaan ze zelf iets ontwerpen of onderzoeken.

Leerkracht 24 maart, 2021 - 06:49
onder de lakens

wat was het een gezellige bedoening in onze klas. met dekentjes en lakens speelden we verstoppertje, relaxatiespelletjes, spookspelletjes...

tijdens dit thema hadden we ook nog eens 3 jarige kleuters: Noah, Amber en Finn! hiep hiep hoera!!!!

Leerkracht 16 maart, 2021 - 08:43
Hei Ho Piraten

Amaai, wat maakten piraten allemaal mee op de zee? kijk je mee?

Leerkracht 22 februari, 2021 - 13:33
Hoera, 't is Carnaval

joepie, vandaag was het een beetje feest op school. Wat waren we allemaal mooi verkleed.

we konden ook genieten van lekkere oliebollen! Dankjewel, ze hebben gesmaakt!

Leerkracht 11 februari, 2021 - 15:46
Speel je mee in Li La Land? Als ik naar de maan kan ...

Voor de STEM - activiteit trekken de oudste kleuters regelmatig naar Li La Land waar ze belanden in een fantasievol avontuur. Op uitnodiging van de bewoners leren de kinderen probleemoplossend denken en gaan ze zelf iets ontwerpen of onderzoeken.

Activiteit 5: Ooievaar zit er wat triestig bij. Hij droomt weer van een verre reis naar een plek waar hij nog nooit is geweest maar door de verstrengde coronamaatregelen is reizen verboden. Uil heeft een idee. Hij kent een bestemming waar Ooievaar vast en zeker heen mag. Als het donker is zien we die plek in de verte. Soms is die plek rond maar soms ook halfrond. Weet Ooievaar aan welke plaats Uil denkt? Wie van de kleuters kan een raket maken zodat Uil en Ooievaar samen op ruimtereis kunnen? De kinderen maken een raket en ontdekken hoe je die kunt lanceren. Daarna kijken ze hoe ver de raket komt. De kinderen leren over ruimtereizen en fantaseren over een reis naar de maan.

Leerkracht 31 januari, 2021 - 10:28
krik krak sleutels

We konden tijdens deze week vijf sleutels verdienen door verschillende activiteiten te doen. 

1. een kettingslang losmaken met verschillende sloten

2. een strijkparelsleutel maken

3. een memoryspel van sleutels spelen

4. een zoek en vindspel van sleutels

5. telkaarten van sleutels

de meeste kleuters verzamelden alle vijf de sleutels. bravo!!

 

Leerkracht 26 januari, 2021 - 17:43
naar de ruimte

ruimte

Wat was dat leuk in de ruimte...

We leerden over een raket en het ruimteship. We konden raketten bouwen met bouwblokken en blikjes. We speelden een zoekspel met de sterren.

Wat was het lastig om onze ruimtehelm te maken: onze ballon werd beplakt met heel veel lijm en papier maar owee, al die laagjes op elkaar...

Onze eerste jarige werd ook gevierd in de klas: Saar werd 5 jaar. Bravo!!!

Leerkracht 14 januari, 2021 - 16:05
onze beste wensen

 

 

Leerkracht 22 december, 2020 - 11:25
Speel je mee in Li La Land? Spiegelende kerstbal

Voor de STEM - activiteit trekken de kleuters regelmatig naar Li La Land waar ze belanden in een fantasievol avontuur. Op uitnodiging van de bewoners leren de kinderen probleemoplossend denken en gaan ze zelf iets ontwerpen of onderzoeken.

Activiteit 4: Het is bijna Kerstmis. Kleine Beer, Grote Beer en Lange Beer zitten samen rond de kerstboom en maken muziek. Dat doen ze vaak want het muzikale berentrio is dol op samen zingen en musiceren. Grote Beer en Lange Beer zingen kerstliedjes en Kleine Beer rinkelt met de belletjes. Maar plots rinkelen de belletjes niet meer. Kleine Beer trekt gekke bekken in een grote kerstbal en lacht.  Al zijn aandacht gaat uit naar de kerstbal en hij denkt niet meer aan meespelen. Wat ziet Kleine Beer toch in die kerstbal?

Leerkracht 16 december, 2020 - 21:12